Broil King Premium
Z ponad 25 letnim doświadczeniem marka Broil King stała się synonimem jakości w dziedzinie grilli. Wiemy, że w dzisiejszych czasach wyniki w grillowaniu w dużym stopniu zależą od wysokich standardów produkowanych grilli i akcesoriów. Właśnie dlatego Broil King zaprojektował nowe profesjonalne akcesoria do grillowania, tak aby grillowanie na świeżym powietrzu stało się prawdziwą ucztą dla smakoszy. Grillowanie może stać się stylem życia pełnym pysznych posiłków, okazjonalnych spotkań. Sposobem na wyjście z kuchni i spędzenie więcej czasu z rodziną i przyjaciółmi. Akcesoria Broil King, które charakteryzuje wysoka jakość wykonania, pozwolą Ci na przygotowanie wyjątkowych potraw. Począwszy od łopatki i szczypiec a skończywszy na stojaku do grillowania żeberek, czy też wytłaczanej patelni, akcesoria do grillowania otwierają przed Tobą szereg możliwości w przyrządzaniu unikalnych potraw. Nie czekaj zamień gotowanie w kuchni na grillowanie na świeżym powietrzu!
Łatwiejsze i przyjemniejsze grillowanie
W Broil King stale poszukujemy nowych ekscytujących pomysłów na potrawy z grilla. Wiemy, jak dodatkowe akcesoria mogą zmienić Twojego grilla z urządzenie doskonałe. Dlatego chcemy Cię przekonać, że grill może służyć nie tylko do opiekania hamburgerów i kiełbasek. Uwolnij całą potęgę drzemiącą w grillu i przyrządzaj pyszną i chrupiącą pizzę, soczystego rozpływającego się w ustach kurczaka, a nawet jajka na bekonie. Pragniemy zaprezentować Ci wachlarz naszych najnowszych akcesoriów, dzięki którym Twój grill stanie się uniwersalnym i nowoczesnym urządzeniem. Od szczypiec, łopatek, szczotek po ruszty do żeberek i stojaki na kurczaka. Arsenał miłośnika grilla może być ogromny.
Niezbędnik
Aby pomoc Wam czerpać z grilla jak najwięcej i osiągać za każdym razem wyśmienite rezultaty przedstawiamy niezbędne minimum każdego miłośnika grilla.
Solidna szczotka mosiężna jest na wagę złota. Najlepiej z odpowiednio długą rączką, która będzie chroniła dłonie przed oparzeniem. Tak jak w przypadku szczotki, również szczypce i łopatka do przewracania znacznie ułatwiają grillowanie. Dzięki szczypcom i łopatce wykonanym ze stali pokrytej warstwą zabezpieczającą przed przywieraniem i odpowiednio długiej rączce, która nie pozwoli by Twoje dłonie spotkały się ze zbyt wysoką temperaturą, przewracanie potraw nigdy nie będzie łatwiejsze i przyjemniejsze. Warto również zainwestować w elektroniczny termometr do mięsa. Dzięki temu urządzeniu będziesz zawsze wiedział , czy mięso jest już gotowe, czy trzeba je jeszcze trochę potrzymać na ruszcie. Twoi goście już nigdy nie dostaną niedopieczonego steku…chyba, że akurat zażyczą sobie stek połkrwisty. Ostatni, co nie znaczy najmniej potrzebny na liście niezbędników jest pokrowiec na grilla. Przyda się szczególnie w sytuacji, kiedy nasz grill będzie przechowywany na zewnątrz, na tarasie, bądź w innym miejscu gdzie może być podatny na osiadanie kurzu. Pokrowiec również chroni nasze urządzenie przed wpływem niekorzystnych warunków atmosferycznych, takich jak: deszcz czy śnieg. Oprócz opisanego powyżej niezbędnika, firma Broil King posiada w swojej ofercie znacznie większą liczbą akcesoriów, które urozmaicą grillowanie i zainspirują każdego miłośnika grilla. Teraz bez problemu przyrządzisz na swoim grillu takie potrawy jak: kanapka Panini, jajka na bekonie, czy pizza. Wystarczy tylko wyposażyć grilla w odpowiednie akcesoria. Smarowanie olejem rusztu zabezpieczy go przed rdzewieniem i przedłuży jego żywotność. Finalny smak potrawom nadają również takie elementy jak grillowanie na desce czy wędzenie. Małe wędzarki do grilla to bardzo proste akcesoria, do których możesz wsypać zapachowe wiórka z drzewa, umieszcza się je na rozgrzanym wkładzie Flav-R-Wave, rozgrzane nadają niesamowity aromat grillowanym potrawom. Grillowanie na desce to bardzo prosta czynność: wystarczy namoczyć deskę w wodzie lub w ulubionym płynie na minimum godzinę przed grillowaniem, następnie na desce umieszcza się rybę lub mięso i wkłada na ruszt.
Brykiety do wędzenia – Bradley Bisquettes
Sekretem wędzarni Bradleya są brykiety -Bradley Bisquettes . Aby wyprodukować brykiety, zrębki drewna liściastego są ze sobą sprasowane w kontrolowanej wartości ciśnienia i gęstości. Aromat dymu zależy od odmiany drzewa z ktorego pochodzą zrębki.
- Olcha i klon dają bogaty i wyraźny smak powszechnie stosowane z szynek, boczków i owocow morza.
- Wyraźny aromat Mesquite i Hickory są powszechnie stosowane do mięsa wołowego i produktow.
- Jabłoń i wiśnia nadają słodszy, łagodniejszy smak dymu, powszechnie używane do drobiu i dziczyzny.
Wędzarnia Bradley spala każdy brykiet co 20 minut produkując czysty dym z pięknym aromatem. Po spaleniu podajnik podaje następny brykiet a spalony usuwany jest do miski z wodą. Cykl się powtarza , aż do rozładowania podajnika.
Wędząc w tradycyjnych wędzarniach aromat wytwarza się w pierwszych minutach wędzenia , poźniej osiąga wysoką temperaturę i zaczynają się wytwarzać gazy powstałe przy spalaniu kawasow i żywic co zakłóca smak i zdrowotność produktow. W przypadku brykietow Bradleya jest to wyeliminowane.
Dym wytworzony ze spalania brykietow jest 4 razy czystszy od dymu powstałego z świeżego drewna.
Smaki: Olcha, Jabłoń, Hikory, Klon, Jadłoszyn, Dąb, Specjalny Smak
Zapraszamy do zapoznania się z wyjątkową ofertą akcesoriów do Twojego grilla
Odwiedź DYNAMIC Centrum Grilla już dziś i poznaj wyjątkową ofertę akcesoriów do grillowania.
Tagi: akcesoria do grilla, akcesoria do grilli, akcesoria do grillowania, broil king premium, dodatki do grilla, dodatki do grillowania, produkty do grilla, produkty do grilli