Bardzo smaczne i łatwe do wykonania burgery z niespodzianką wewnątrz ich.
Składniki:
1 ½ kg mielonej wołowiny
100-150g boczku gotowanego, posiekanego
1 szklanka startego sera cheddar
1 duża cebula pokrojona w dużą kostkę
½ łyżeczki soli
2 łyżki stołowe jasnego piwa
Przygotowanie:
W naczyniu połączyć, boczek, cebulę i ser cheddar. Wołowinę połączyć z piwem i doprawić solą. Wymieszać wołowinę, następnie ukształtować z niej 6 placków. Na 3 plackach umieścić mieszaninę boczku z cebulą i serem. Przełożyć je pozostałym plackami i zagnieść boki aby uszczelnić powstałego burgera. Tak przygotowane burgery grillować około 4-5 minut z każdej strony na dużej temperaturze.
Tagi: birger z grilla, burger z nadzieniem, burgery nadziewane, burgery nadziewane serem, burgery z grilla, grillowane burgery, grillowanie burgerów