Ten świetny sos barbecue jest idealny do wszystkich rodzajów mięs z grilla. Idealne połączenie napoju z bogatym w pomidory ketchupem jest sekretem tego sosu.
Składniki:
-
2 szklanki bogatego w pomidory ketchupu
-
1 ½ szklanki Dr Pepper
-
¼ szklanki octu z jabłek
-
¼ szklanki brązowego cukru
-
1 łyżka masła
-
2 łyżeczki cebuli w proszku
-
2 łyżeczki łagodnego chili w proszku
-
1 łyżeczka słodkiej papryki
-
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Wszystkie składniki połączyć w rondelku i gotować na średnim ogniu przez około 10-12 minut często mieszając. Zdjąć z ognia, ostudzić. Powinno nam wyjść około 3 ½ kubka sosu.
Tagi: dr. pepper, sos barbecue, sos do grilla, sos do mięs dr. pepper