Jest to szybki i łatwy sposób na grillowane steki z łososia. Możemy zachować wspaniały smak łososia, ale również uzyskać łagodny smak dymu z tlących się drewnianych desek.
Składniki:
-
2 łyżki oliwy z oliwek
-
2 łyżki musztardy Dijon
-
2 łyżeczki czarnego pieprzu
-
1 łyżeczka soli morskiej
-
1-2 ząbki czosnku
-
1 deska cedrowa namoczona w wodzie
Przygotowanie:
Grilla rozgrzać do średniej temperatury. Połączyć oliwę, musztardę, pieprz, sól i czosnek. Mieszaninę rozprowadzić po obu stronach steków z łososia. Umieścić steki z łososia na desce cedrowej, która była moczona w wodzie przez co najmniej 30 minut. Umieścić steki z deską na ruszcie i grillować w średniej temperaturze 20-30 minut. Grillowane steki z łososia polecamy podawać z grillowanymi warzywami.
Tagi: deska cedrowa, grillowana ryba, grillowanie ryb, grillowanie łososia, planking, steki z łososia