Ten przepis na aromatyczne steki z tuńczyka będzie smakował każdemu. Przygotowanie tego tuńczyka zajmuje mało czasu a efekt jest niesamowity.
Czas przygotowania: 10 minut Czas grillowania: 10 minut Wydajność: 4 porcje
Składniki:
4 steki z tuńczyka 1-1,5 cm grubości
Marynować w:
½ szklanki sosu sojowego
1-3 ząbkach czosnku świeżo wyciśniętych przez praskę
soku z ½ cytryny
1 łyżce Whiskey
Grillować nad białym dymem, który najlepiej powstaje z zrębek wędzarniczych Mesquite. Nie doprowadzać do „rozgotowania” steków. Steki po przygotowaniu powinny być różowe w środku.
Tagi: grillowane steki z tuńczyka, grillowanie tuńczyka, grillowany tuńczyk, stek z tuńczyka, steki z tuńczyka, tuńczyk z grilla