Aby zrobić ten doskonały sos barbecue będziemy potrzebować pudełko (20 szt) dobrej brzoskwiniowej herbaty w torebkach. Torebki z herbatą zalewamy 1 ½ szklanki wrzącej wody. Dzięki temu uzyskamy bardzo skoncentrowaną herbatę brzoskwiniową. Torebki herbaty wyciągamy i dodajemy do niej brązowy cukier aby nam się szybko rozpuścił. Dodajemy pozostałe składniki, dokładnie mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu do uzyskania pożądanej przez Nas konsystencji. Tak przygotowany sos najlepiej pozostawić do ostygnięcia i przechowywać w lodówce.
Składniki:
-
1 ½ szklanki wody
-
20 torebek herbaty brzoskwiniowej
-
½ szklanki brązowego cukru
-
1 szklanka dobrej jakości ketchupu
-
1 łyżka octu
-
½ łyżeczki cebuli w proszku
-
1 łyżeczka soli.
Tagi: sos barbecue, sos brzoskwiniowy, sos do mięs, sos z herbaty