Ta pikantna marynata nie jest dla tchórzy!
Składniki:
-
3 łyżki świeżego imbiru, obranego i posiekanego
-
1 mała cebula, obrana i pokrojona w ćwiartki
-
6 obranych ząbków czosnku
-
⅓ szklanki oliwy z oliwek
-
1¼ szklanki jogurtu naturalnego
-
2 łyżki mielonego kminku
-
1½ łyżki garam masala
-
1½ łyżeczki mielonej kurkumy
-
1 łyżeczka papryki
-
1 łyżeczka pieprzu
Przygotowanie:
W misce robota kuchennego wymieszać imbir, cebulę i czosnek. Mielić, aż składniki będą bardzo rozdrobnione. Dodać pozostałe składniki i mielić, aż utworzą jednolitą masę. Marynować drób lub rybę przez 4 godziny albo przez całą noc w lodówce.
Tagi: marynata, MARYNATA TANDOORI, ostra marynata, pikantna marynata