Metoda bezpośredniego grillowania oznacza położenie przygotowywanego posiłku na ruszcie bezpośrednio nad ogniem. Tą metodę polecamy przy grillowaniu posiłków w porcjach dla jednej osoby, takich jak steki, kotlety, ryby, burgery, kebaby i warzywa lub jakichkolwiek innych potraw, które potrzebują krótkiego czasu grillowania. Głęboki piekarnik Grilla Gazowego BROIL KING pozwala na umieszczenie palnika i jego osłony z dala od rusztu, co daje doskonałą kontrolę temperatury i zmniejszoną ilość samo zapaleń. Jedną z korzyści stosowania tej metody jest uzyskanie perfekcyjnego diamentowego wzoru, który możemy wypalić na mięsie i warzywach.
Przygotowanie grilla do tej techniki jest bardzo proste. Aby uzyskać najlepsze rezultaty, należy rozgrzać grilla na HIGH, wyczyścić drucianą szczotką do grilla ruszt, następnie nasmarować pędzlem lub spryskać olejem roślinnym, aby zapobiec przywieraniu.
Marynaty i sosy mogą być używane do tworzenia interesujących, pełnych smaku potraw. Marynaty mogą być również używane do zmiękczania mniej miękkich części mięsa oraz do zwiększania ich soczystości. Przygotowując marynaty i sosy z wyprzedzeniem uwalniamy się od naszych kuchni, co pozwala na miłe spędzanie czasu z rodziną i przyjaciółmi w chwili gdy nasz posiłek jest pieczony na grillu.
Tagi: grillowanie bezpośrednie, grillowanie metodą bezpośrednią, metody grillowania