Mieszanka musztardy Dijon, czarnego i czerwonego pieprzu z miodem i solą czosnkową pozwoli nam uzyskać lekko słodki a zarazem ostry smak.
Czas przygotowanie: 5 minut, czas grillowania: 16 minut
Składniki:
-
½ szklanki musztardy Dijon
-
1 łyżka miodu
-
½ łyżki świeżo zmielonego czarnego pieprzu
-
½ łyżki świeżo zmielonego czerwonego pieprzu
-
1 łyżeczka soli czosnkowej
-
ulubiony stek
Przygotowanie:
Wszystkie składniki oprócz steka dokładnie wymieszać, Mieszanką/pastą natrzeć dokładnie mięso z każdej strony. Pozostawić na 5 minut. Grillować do uzyskania pożądanego stopnia wysmażenia. Zobacz jak grillować steki do perfekcji.
Tagi: musztardowy stek z grilla, pieprzowy stek z grilla, stek musztardowo pieprzowy, stek z grilla