Niezależnie od tego czy grillujesz dla czterech lub 24 osób, nieważne czy jesteś amatorem grillowania i kulinarnym poszukiwaczem wyśmienitych smaków, powinieneś zaopatrzyć się w odpowiednie narzędzia. Odpowiednie akcesoria ułatwią przygotowywanie potraw na grillu . Sprawią, że grillowanie stanie się przyjemne i praktyczne. Wybieraj sprawdzone akcesoria i ciesz się z możliwości jakie Ci dają.
Bardzo istotnym narzędziem w rękach każdego szefa kuchni są odpowiednie szczypce. Powinny być one wystarczająco długie aby pozwalały na łatwe obracanie potraw na ruszcie a tym samym nie dopuszczały do poparzenia dłoni. Zalecamy aby mieć ich w pobliżu kilka, aby nie korzystać z tych samych narzędzi do jedzenia surowego i gotowanego.
Wióry i zrębki drzewne mogą znacznie poprawić smak przygotowywanych potraw. Dym z wiórek drzewnych potraktujmy jako kolejną przyprawę. Dzięki wiórom drzewnym otrzymujemy całą gamę smaków. Od ostrych smaków Hickory po słodsze, bardziej delikatne aromaty jabłoni i wiśni. Wióra są dostępne w kilku rodzajach, które są polecane do konkretnych rodzajów mięsa.
Płyty żeliwne stosowane w grillach to wszechstronne i wygodne narzędzia do przygotowywania wyśmienitych śniadań, obiadów czy kolacji. Wiele z nich jest dwustronnych. Z płaską powierzchnią do smażenia jaj i naleśniki z jednej strony, i karbowaną na drugiej stronie na mięsa i ryby.
Więcej o akcesoriach i dodatkach do grillowania można znaleźć w Internecie na www.dynamic24.pl.