Czekamy z coraz większą niecierpliwością na przyjście lata a wraz z nim na lokalne ryneczki pełne świeżych warzyw i owoców. W międzyczasie grillujemy większość owoców tropikalnych dostępnych w każdym supermarkecie.Grillowanie owoce tropikalne są bardzo uniwersalne i mogą być podawane osobno jako deser lub przystawka ale również stanowią doskonałe połączenie z daniami pikantnymi takimi jak grillowane ryby, drób czy grillowana wieprzowina. Grillowanie owoców tropikalnych podkreśla ich intensywność smaku.
Większość owoców jest przepyszna gdy je upieczemy. Twardsze owoce możemy posmarować olejem roślinnym i grillować bezpośrednio na ruszcie, aż będą złocisto brązowe. Inne mogą być grillowane zawinięte w folię, z odrobiną masła, cukru trzcinowego i cynamonu. Jakkolwiek
to zrobimy, smak owoców będzie wzmocniony. Podawać z ulubionymi lodami.