Świetny przepis na pyszne wędzone podudzia z kurczaka.
Składniki:
-
1/3 szklanki sosu Sriracha
-
3 łyżki brązowego cukru
-
sok z 2 limonek
-
12 podudzi z kurczaka bez skóry
-
12 plastrów boczku
Przygotowanie:
W misce wymieszać sos Sriracha z brązowym cukrem i sokiem z limonek. Tak przygotowaną mieszanką bardzo dokładnie natrzeć podudzia. Każde podudzie owinąć plasterkiem boczku. Przygotowane podudzia odstawić na chwilę na bok. W międzyczasie przygotować wędzarnię. Uruchomić wędzarnię Bradley Smoker używając do wędzenia brykietów Hickory albo dębowych. Nagrzać wędzarnię do temperatury około 150 stopni. Umieścić podudzia i wędzić około 3 godzin lub do momentu aż temperatura wewnętrzna osiągnie 90 stopni.
Tagi: bradley smoker, pikantne podudzia, wędzone podudzia