Wieprzowina jest jednym z najbardziej popularnych mięs , które trafia na grilla lub do wędzarni.
Te wieprzowe polędwiczki marynowane są w marynacie w stylu azjatyckim. Marynata ta utrzymuje odpowiednią wilgotność mięsa i dodaje wspaniały aromat. Polędwiczki marynować przez co najmniej 4 godziny lub najlepiej przez całą noc aby uzyskać maksymalny efekt.
Czas przygotowania: 20 minut
Czas grillowania: 30 minut
Całkowity czas: 50 minut
Wydajność: 4 porcje
Składniki:
2 kg polędwicy wieprzowej
1/2 szklanki sosu sojowego
1/2 szklanki białego wina
4 cebule dymki, drobno posiekane
3 ząbki czosnku, wyciśnięte
1 łyżka świeżego imbiru, startego
1/2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
Przygotowanie: