Porady
Notice: Undefined index: length in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 69
Notice: Undefined index: read_more in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 74
Notice: Undefined index: prev_text in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 80
Notice: Undefined index: next_text in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 86
Notice: Undefined index: cat in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 94
Notice: Undefined index: tag_slug in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 95
Notice: Undefined index: order_by in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 96
Notice: Undefined index: post_id in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 97
Notice: Undefined index: author in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 98
Notice: Undefined index: num in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 99
Notice: Undefined index: show_full_posts in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 101
Notice: Undefined index: hide_images in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 113
Notice: Undefined index: use_wp_excerpt in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 114
Notice: Undefined index: strip_html in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 115
Notice: Undefined index: hide_post_content in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 116
Notice: Undefined index: show_meta in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 117
Notice: Undefined index: hide_post_title in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 118
Notice: Undefined index: hide_read_more in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 119
Notice: Undefined index: create_para_tags in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 120
Notice: Undefined index: order in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 121
Notice: Undefined index: force_excerpt_image in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 122
Notice: Undefined index: force_image_height in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 123
Notice: Undefined index: force_image_width in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 124
Termometry do grillowania, wędzenia, pieczenia i gotowania

Głównym warunkiem przygotowywania zdrowych i smacznych potraw jest temperatura wewnętrzna produktu. Z pomocą prezentowanych termometrów już nigdy potrawy nie będą surowe w środku lub zbyt mocno przeciągnięte, a co się z tym wiąże suche i twarde bądź włókniste.
GrillEye to najwyższej jakości inteligentny, termometr elektroniczny, z funkcją Bluetooth.
Możliwość...Więcej »
Obsługa wędzarni gazowej Broil King SMOKE

PRZYGOTOWANIA
Przed rozpoczęciem wędzenia po raz pierwszy, wyjmij ruszty oraz 2 pojemniki. Umyj je dokładnie w gorącej wodzie z płynem do mycia naczyń. Wypłucz i wysusz przy użyciu papierowego ręcznika. Nie wolno myć tych elementów w...Więcej »
Odwórcona metoda grillowania steków średnio-wysmażonych

Tradycyjnie steki zaczynamy przygotowywać na bardzo dużym ogniu aby zakończyć je na dużo bardziej delikatnym. A metoda ta odwraca kolejność, i obejmuje najpierw przygotowanie mięsa w niskiej temperaturze a wykończenie go w bardzo wysokiej temperaturze. Przygotowując steka odwróconą metodą...Więcej »
Pieczenie na deskach cedrowych w piekarniku

Jeśli chcemy cieszyć się wyjątkowym aromatem potraw przygotowywanych na drewnianych deskach w domu zachęcamy do wykorzystania piekarnika. Domowy piekarnik jest doskonałym sposobem aby nadać pachnący aromat drewnianych desek potrawom przygotowywanym w kuchni. To naprawdę bardzo proste. A oto kilka porad...Więcej »
Jak tworzyć własne przyprawy i suche marynaty

Obecnie możemy kupić wiele gotowych przyprawy i marynat różniących się smakiem i stopniem ostrości. Ale po co sięgać po gotowe produkty, które nie zawsze odpowiadają naszym indywidualnym smakom, skoro możne je przygotować samemu. Przyrządzone przez Nas przyprawy i marynaty będą idealnie dopasowane do naszych smaków...Więcej »
Grillowanie w zimie

Drobne niedogodności takie jak opady śniegu czy niskie temperatury nie powstrzymają miłośnika potraw z rusztu przed grillowaniem.
Zimno. To najbardziej oczywisty czynnik, który nie zachęca do odpalania grilla w zimie. Jednak każdy dobry grill może dobrze...Więcej »
Inspirujące pomysły na prezenty dla grillomaniaków !!!

W poszukiwaniu doskonałych prezentów pod choinkę zapraszamy do odwiedzenia sklepu DYNAMIC Centrum Grilla. Szukajcie poniżej inspirujących pomysłów na prezent dla każdego typu grillomianiaka.
Pomysły na prezent
Dla fana sportu
Dzięki...Więcej »
Aby stwierdzić kiedy stek jest gotowy, należy poddać go „próbie palców”

Jeśli nie dysponujemy dobrym termometrem do mięsa, nie mamy wypracowanych technik i czasów grillowania steków warto wtedy poddać je „próbie palców”. Odczucie, które poczujemy będzie odpowiadało określonemu stopniowi wysmażenia.
Wyróżniamy 5 podstawowych stopni wysmażenia, mianowicie:
-
Czy kiedykolwiek próbowaliście steka grillowanego na drewnianej desce? Najważniejsze przy tej metodzie grillowania steków jest aby przypiec charakterystyczny diamentowy wzór na na jego powierzchni przed wyłożeniem go na deskę. Grillowanie steków na deskach cedrowych nadaje im ciekawy smak dymu drzewnego. Jest to prosta alternatywa do...Więcej »
Asystent grillowania zawsze pod ręką – polecane aplikacje mobilne

Ciągle rozwijający się rynek aplikacji mobilnych przynosi nam ich coraz większy wybór. Wśród nich spotykamy oczywiście te mniej lub bardziej przydatne. Również coraz więcej dostępnych aplikacji na różne platformy mobilne dotyczy grillowania. Postanowiliśmy przyjrzeć się im z bliska, wybrać i opisać oczywiście tylko...Więcej »
Grillowanie w wersji SMART! Przedstawiamy Smart Grill firmy Lynx

Otacza Nas coraz więcej inteligentnych urządzeń. Posiadamy w naszych gospodarstwach domowych smartfony, inteligentne telewizory, smartwatche i wiele innych zaawansowanych technicznie urządzeń. Jednak grillowanie pozostawało ciągle dziedziną życia w której trudno było szukać rozwiązania typu smart. Zmieniło się to na Targach CES w...Więcej »
Jesień to najlepszy sezon na grilla

Pytacie czy właśnie zakończył się najlepszy sezon na grilla? Odpowiadamy, że NIE! właśnie zaczął się najlepszy sezon na grilla! Zobaczcie dlaczego
Jesień to nasza ulubiona pora na grilla. Pogorszenie pogody, spadek temperatury na zewnątrz sprawia, że stojąc...Więcej »
Co warto grillować – kilka pomysłów

Aby nie popaść w monotonię grillowania ciągle tych samych potraw polecamy niektóre z najbardziej niezwykłych rzeczy, które powinniśmy spróbować z grilla.
Owoce:
Jeśli jeszcze nigdy nie grillowaliśmy ananasa, koniecznie powinniśmy tego spróbować....Więcej »
Poczuj niesamowity aromat grilla – grillowane napoje

Proste pomysły czasami smakują najlepiej. Grillowane cytrusy mogą być doskonałym składnikiem wielu wspaniałych i orzeźwiających napojów na upalne lato. Do tworzenia wspaniałych i orzeźwiających letnich napojów wykorzystujcie również inne owoce z grilla
Jeśli chodzi o cytryny doskonale wiemy, że poprzez...Więcej »
Stek średnio wysmażony? Jak to ustalić?

Stek jest wyśmienitym daniem. Jednak często amatorzy grillowania i nowicjusze unikają jego przygotowania bo wydaję się to być trudne a także dlatego że preferencje smakowe się różnią. Średnio wysmażony stek jest najbardziej dyplomatycznym stopniem wysmażenia. Nie jest ani zbyt krwisty ani zbyt wysmażony. Aby ustalić...Więcej »
Zaskakujące i naprawdę spektakularne – grillowane pomidory

Pomysł na grillowanie pomidorów wielu osobom może wydawać się co najmniej trochę dziwny. A tak naprawdę grillowanie pomidorów niezwykle wzmacnia ich smak. Aby to zrozumieć trzeba po prostu tego spróbować. Przetnijmy pomidora na połowę, posypmy solą i pieprzem i grillujemy 3-5 minut ciętą...Więcej »
Deser z grilla - grillowanie deserów jest pełne zabawy i aromatu

Można spędzić cały dzień na grillowaniu najlepszych szaszłyków, steków i innych potraw. Można też w akrobatyczny sposób obracać hamburgery podczas grillowania. Ale jeśli będziemy grillować deser na grillu wszyscy obecni przy tym goście to zapamiętają. Grillowane desery są rzadkością, są też bardzo wyjątkowe...Więcej »
KOMBINACJA WIÓREK DO WĘDZENIA I PŁYNÓW NADAJE POTRAWOM NIEPOWTARZALNY AROMAT - WĘDZARKA DO GRILLA BROIL KING PREMIUM 60190

Wędzarka Premium wykonana jest ze stali nierdzewnej i może być zintegrowana z systemem Flav-R-Wave stosowanym w grillach Broil King. Może ona być używana również bezpośrednio na ruszcie grilla. Posiada dwie komory dające podwójną moc aromatyzowania oraz zintegrowaną przepuszczającą powietrze przykrywkę na zawiasach....Więcej »
Włoskie grillowanie – uchwyć prawdziwe włoskie smaki na grillu

Kuchnia włoska kojarzy nam się głównie z makaronami, bogatymi sosami pomidorowymi i pizzą. Kiedy myślimy o kuchni włoskiej z perspektywy przygotowywania potraw na świeżym powietrzu nie wolno nam zapomnieć o stekach. Włosi znani są od pokoleń z produkcji jednej z najlepszej wołowiny na świecie. Mowa...Więcej »
Grillowana ryba w liściach - starożytny sekret na idealną rybę

Na długo przed pojawieniem się folii aluminiowej, specjalnego papieru do pieczenia, ludzie uważali za korzystne zawijanie potraw w liście. Używano do tego zarówno liści bananowca, liści winogrona, kukurydzy, łupin z kolb kukurydzy i innych liści, które po prostu można było znaleźć np. rosnące w...Więcej »
Grillowanie nabiera nowego smaku! Polecamy wyjątkowe akcesoria do grillowania

W tym sezonie poznamy nowy wymiary grillowania dzięki wyjątkowym dodatkom do grilla. Do oferty DYNAMIC Centrum Grilla trafiły nowe akcesoria do grillowania, a wśród nich kawałki drewna do grillowania i wędzenia z beczek w których składowane było wino i rum oraz deski do grillowania z...Więcej »
Sosy do grillowanych ryb – kilka pomysłów

Oto kilka pomysłów na rewelacyjne sosy do grillowanych ryb.
Lekkie sosy domowej roboty. Do większości grillowanych ryb pasują rzadkie sosy na bazie oliwy, z sokiem z cytryny i ziołami. Przygotowanie takiego sosu jest bardzo proste. Wystarczy połączyć 1/3...Więcej »
Akcesoria do grillowania Outdoorchef - grillowanie - gotowanie - pieczenie

Instrukcja użytkowania grilla gazowego Outdoorchef
Postępowanie jest tu bardzo proste:
-
Zdefiniować pozycję stożka dużego: pozycja normalna dla grillowania, pieczenia i dopiekania, pozycja „wulkan” dla gotowania i pieczenia. UWAGA: Do zmiany pozycji stożka...Więcej »
Przyprawianie steków – nie tylko sól i pieprz

Wykorzystując, przyprawy, zioła a nawet owoce cytrusowe i inne niezliczone składniki możemy stworzyć wyjątkowe marynaty i przyprawy które nadadzą wyjątkowy smak naszym stekom. Te marynaty pozwolą nam wyjść z naszym myśleniem o sezonowaniu steków tylko solą i pieprzem....Więcej »
Karnawałowe grillowanie – wyjątkowe marynaty i przepisy

Od dawna używamy wina i piwa do marynowania mięs przed grillowaniem. Marynaty na bazie alkoholi zapewniają wyjątkowy smak i delikatność mięsa (pomagają kruszeć mięsu). Alkohol w marynatach ma dużą moc skruszania mięsa. Dzięki temu nie potrzebujemy marynować w nich mięsa długo, żeby uzyskać pełną...Więcej »
Wyjątkowe akcesoria do grillowania - nowości na sezon 2015

Broil King jest marką kojarzoną z wysoką jakością. Jest znana na całym świecie z tego, że produkuje grille w najwyższych standardach jakości i wykonania. Dlatego też zaprojektowała profesjonalne narzędzia i Grillowanie na świeżym powietrzu jest coraz częściej wybieraną forma spędzania wolnego czasu. Wielu z nas grillowanie traktuje hobbystycznie a nawet jak swój styl życia . Niektórych jednak standardowe formy grillowania zaczęły nudzić i poszukują oni nowych sposobów i metod przygotowywania potraw z grilla....Więcej »
Jakie podstawowe składniki powinien mieć każdy miłośnik grillowania w swojej spiżarni?

Za pomocą prostych i świeżych składników jesteśmy zawsze gotowi przygotować pyszne i zdrowe danie z grilla. Ważne jest aby składniki które znajdziemy w swojej spiżarni można było połączyć na różne sposoby a dzięki temu otrzymamy nasze ulubione posiłki.
Oto...Więcej »
Dodatki do steków o których warto pamiętać

Świetnym sposobem aby dodać wyjątkowego smaku do steków jest stosowanie dodatków. To może być tak proste jak dodanie smażonych pieczarek z cebulką. Stosując różne dodatki każdy przyrządzany przez nas stek może być wyjątkowy i się wyróżniać. Stosowanie dodatków jest dobrym sposobem na dodanie dodatkowej...Więcej »
Kawałki z kurczaka na grillu- kilka uwag

Mięso z kurczaka jest idealne do grillowania. Kiedy jest właściwie przygotowane i grillowane będzie ono kruche, soczyste i niezwykle aromatyczne. Jego niewątpliwą zaletą jest również możliwość sparowania z wieloma składnikami i praktycznie każdą kuchnią etniczną. Przygotowywanie kurczaka na grillu jest doskonałym sposobem aby dodać...Więcej »
Grillowanie warzyw jest łatwe a efekty pyszne!

Grillowanie warzyw to świetny sposób na wydobycie słodkich i karmelizowanych smaków, których nie wydobędziemy z nich innymi technikami gotowania. I tak naprawdę nie wymaga to od nas wiele pracy. Wszystko, co musimy zrobić to skropić surowe warzywa oliwą z oliwek, posypać solą koszerną i...Więcej »
Broil King – miażdżąca przewaga

Grille gazowe Broil King dostarczają wysoką moc oraz wydajność bez względu na model, który wybieramy. Dzięki temu posiadamy nie tylko wszechstronność w grillowaniu różnych rodzajów potraw przy różnych temperaturach, ale również luksus wykorzystania całej powierzchni...Więcej »
Nowe grille Broil King na 2015 rok.

Grille gazowe Broil King to urządzenia, które są przeznaczone dla wszystkich miłośników dobrego smaku oraz spędzania czasu na świeżym powietrzu w gronie rodziny i przyjaciół. Opatentowany, wytrzymały i ekstremalnie wydajny system palników Dual-Tube odgrywa kluczową rolę w dostarczaniu optymalnej mocy. Unikalny system Flav-R-Wave równomiernie...Więcej »
Grillowanie. Przyprawy i zioła - zioła świeże vs suszone

Przyprawy i zioła mogą dodawać wyjątkowego smaku przygotowywanym na ruszcie potrawom. Łączenie różnych przypraw i w różnych proporcjach itp. stało się pewną sztuką, która decyduje o wyjątkowości wielu dań i potraw. Wielu kucharzy przez umiejętne łączenie przypraw i ziół może wydobyć nowe smaki z...Więcej »
Whiskey z Colą jako marynata do mięs

Śmiało można powiedzieć, że whiskey z colą to najpopularniejszy na świecie drink. Dwa składniki tego napoju a mianowicie dobra whiskey i Coca-Cola mogą być również rewelacyjną marynatą do mięs z grilla. Taka marynata wyjątkowo dobrze pasuje do mięsa wieprzowego z...Więcej »
Doskonały sposób na zimowe spotkania ze znajomymi - rożno do prosiaka

Rewelacyjne rożno, doskonałe na spotkania ze znajomymi jak również do profesjonalnej gastronomii. Palenisko na brykiet, węgiel grillowy o głównej powierzchni roboczej 6 000 cm kw oraz ruszt z prętów INOX wyróżniają je spośród innych czyniąc je wyjątkowym i niezwykle trwałym. Możliwość wykorzystania jako Więcej »
Zimowe grillowanie - porady

Zimowe grillowanie to rewelacyjny sposób na umilenie sobie zimowego czasu i powspominanie lata. Większość z nas grillowanie postrzega jako coś typowo letniego. Natomiast pyszne dania z grilla możemy przygotowywać przez cały rok. Grillowanie może być przyjemnością całoroczną. Polacy korzystają z grilla głównie, gdy w...Więcej »
Zimowe Grillowanie

Nie ważne czy grillujesz karpia na Boże Narodzenie czy inne smakołyki na Nowy Rok, grillować z Broil Kingiem możemy śmiało przez okrągły rok.
Zimowe Grillowanie z Broil King
Od Walentynek do Bożego...Więcej »
Najlepsze przepisy na świąteczną szynkę: Szynka z grilla

Szynkę tradycyjnie przygotowujemy na Boże Narodzenie. Możemy ją przygotowywać na wiele sposobów: na słodko, słono itp. Przygotowując świąteczną szynkę możemy dodać jej wyjątkowego smaku i dodatkowej wilgoci. Do przygotowywania świątecznej szynki doskonale nadaje się grill. Musimy jednak pamiętać, że przygotowując szynkę na grillu musimy...Więcej »
Oryginalny prezent dla miłośnika grillowania – domowa przyprawa do dań z grilla

Oryginalny prezent dla miłośnika grillowania – domowa przyprawa do dań z grilla
Zwyczaj obdarowywania się prezentami stał się już prawie tradycją. Kupowanie prezentów i obdarowywanie nimi rodziny, przyjaciół jest bardzo miłe. Jednak często zaczyna nam brakować pomysłów na prezenty. A co...Więcej »
Udziec jagnięcy – doskonała uczta dla każdego grillomaniaka - ciąg dalszy

Jak przygotować udziec jagnięcy do grillowania
Jedną z tych rzeczy, które gwarantują nam doskonałe grillowanie jest wybór odpowiedniego mięsa. Jest to szczególnie ważne jeśli chodzi o jagnięcinę. Jagnięcina odnosi się do owiec które są poddawane ubojowi w wieku od 1-12...Więcej »
Udziec jagnięcy – doskonała uczta dla każdego grillomaniaka

Przez wieki jagnięcina była kojarzona głównie jako mięso sezonowe. Panował pogląd, że dobra jagnięcina jest dostępna tylko na wiosnę. Obecnie dobrą jagnięcinę możemy nabyć przez cały rok. Udziec jagnięcy jest bardzo wszechstronnym kawałkiem mięsa ale według nas wychodzi najlepszy jeśli jest przygotowywany tylko w...Więcej »
Palenie kawy na grillu

Kultura picia kawy w Polsce rozwija się bardzo szybko. Również częściej sięgamy po kawę wypaloną osobiście zamiast tradycyjnie przygotowanej porannej kawy, która tak naprawdę w zapachu przypomina nieco prawdziwą kawę. Z wypalaniem przez Nas niewielkich ilości ziaren surowej kawy jest jak z przygotowywaniem domowych...Więcej »
Nowy salon DYNAMIC Centrum Grilla w Centrum Handlowym Gemini Park

Od 1 października entuzjaści grillowania i dobrego smaku znajdą w nowym sklepie firmy DYNAMIC Centrum Grilla w centrum handlowym Gemini Park wszystko co potrzebne do grillowania i gotowania na świeżym powietrzu.
Gęś. Grillowanie lub wędzenie do perfekcji

Od kilku lat 11 listopada to nie tylko Narodowe Święto Niepodległości, ale także święto smakoszy – zwłaszcza amatorów rogali świętomarcińskich i gęsiny. Jeśli macie ochotę uczcić ten dzień daniem z polskiej gęsi polecamy przygotować ją na grillu lub w wędzarni.
Przygotowanie steków do grillowania – podstawy

Grillowanie steków to nie tylko kwestia wyjęcia ich z lodówki i wyłożenia na rozgrzany ruszt. Można tak zrobić ale jeśli chcemy uzyskać lepsze wyniki powinniśmy zrozumieć i poznać kilka podstawowych zasad.
Pierwszą rzeczą jaką należy zrobić to wyjąć steki...Więcej »
Najpopularniejsze steki – kilka uwag

Jeśli chodzi o steki i podział tuszy wołowej, to nie wszystko da się przetłumaczyć z angielskiego na język polski wprost. Amerykanie kupują wołowinę według zupełnie innego podziału wołu, mają też swoje konkretne nazewnictwo steków. Dlatego, żeby łatwiej Wam się korzystało z przepisów z...Więcej »
Grillowanie na desce cedrowej - nie tylko ryby! Grillowane podudzia i steki !

Pewnie myślicie, że jedynym sposobem grillowania steków, jest przygotowywanie ich szybko i w wysokich temperaturach. Ale to nie prawda. Steki z polędwicy wołowej można przygotowywać np. na drewnianych deskach. Faktem jest, że nie dostaniemy...Więcej »
Grillowanie ryb na deskach cedrowych

Grillowanie na drewnianej desce jest podobne do smażenia na patelni z takim wyjątkiem, że deski mają zdolność do wytwarzania dymu. Ta metoda grillowania jest bardzo dobra ponieważ zapewnia stabilną powierzchnię podczas grillowania a także nadaje grillowanej potrawie autentyczny smak dymu. Jest to szczególnie ważne...Więcej »
Grillowanie tofu – z tymi krótkimi wskazówkami będziecie grillować tofu jak profesjonaliści

Tofu to twarożek sojowy doskonale znany z kuchni chińskiej. Tofu jest bogate w wartości odżywcze a także jest doskonałym źródłem wapnia, a także innych soli mineralnych i witamin: soli żelaza, fosforu, potasu, sodu, witamin z grupy B, choliny i witaminy E. Ten sojowy twarożek...Więcej »
Jak grillować ryby

Ryby i owoce morza z grilla są rewelacyjne. Ale ich grillowanie dla wielu wydawać się może nieco przytłaczające. Właściwie o dobry wynik grillowanych ryb i owoców morza nie jest trudno. Oto kilka podstawowych wskazówek na dobry początek.
Podstawy:
-
Więcej »
Grillowanie tuńczyka - porady i wyjątkowe przepisy

Przygotowywać tuńczyka na grillu możemy na dwa sposoby. Jednym ze sposobów jest grillowanie go na dużym ogniu przez około 4-5 minut z każdej strony. Drugi sposób polega na grillowaniu go na bardzo dużym ogniu przez około 1-2 minuty z każdej strony. Pierwsza metoda jest...Więcej »
Korzystanie z marynat na bazie jogurtu

Przygotowując następnego grilla rozważmy wykorzystanie jogurtowej marynaty. Marynaty, które wykorzystują jako bazę jogurt zamiast oleju zwykle mają mniej tłuszczu i mniej kalorii zwłaszcza jeśli użyjemy do ich przygotowania jogurtu o niskiej zawartości tłuszczu. Tak marynowane mięsa również będą kruche, smaczne i soczyste. Dzieje się...Więcej »
Zimne piwo, grill, lato

Zimne piwo, grill i upalne letnie dni to rzeczy które są dla siebie stworzone. Ale podczas grillowania piwo możemy wykorzystać nie tylko do ugaszenia pragnienia w czasie obracania steków na ruszcie. Grillowanie z piwem może nadać zupełnie nowy wymiar...Więcej »
Voilà... idealnie wypieczone steki za każdym razem! - Stopnie wysmażenia steków

O dobrze przygotowanym smacznym steku decyduje kilka elementów takich jak rodzaj rusztu, temperatura smażenia, rodzaj stosowanego mięsa. Dlatego istotnym elementem jest sposób sposób jego wysmażenia. Ogólnie wyróżnia się cztery podstawowe stopnie wysmażenia steków:
Mocno Krwisty (Rare); powinien on mieć temperaturę wewnętrzną od 50 do 55°C. Jego środek powinien...Więcej »
Nie tylko steki, czyli o grillowaniu dobrej wołowiny

Grillowanie w plenerze ma swój niezaprzeczalny urok. Zapewne dlatego, że nie przypomina codziennych kuchennych rytuałów, za to ma w sobie wiele z wakacyjnego klimatu, w którym króluje spontaniczność i niezobowiązujący luz. Poza tym, przy wspólnym grillu czas płynie inaczej. Kosztowanie potraw zamienia się w niespieszną celebrację...Więcej »
BBQ News: USDA zmieniło zalecaną temperaturę wewnętrzną dla całych kawałków wieprzowiny

United States Department of Agriculture czyli odpowiednik polskiego ministerstwa rolnictwa w Stanach Zjednoczonych podał nowe zmienione bezpieczne temperatury dla spożycia wieprzowiny. Zmiana dotyczy zalecanych wewnętrznych temperatur dla całych kawałków wieprzowiny. Obniżono ją z 160 stopni F (71 stopni C) do 145 stopni F (63...Więcej »
Grillowanie ryb – polecane zioła i przyprawy

Mimo, że niektóre gatunki ryb wyglądają podobnie to nie smakują tak samo. Każdy rodzaj ryby ma nie tylko innym profil smakowy ale różni się też konsystencją mięsa. Niektóre zioła i przyprawy lepiej pasują do niektórych ryb.
Okoń – jest bardzo...Więcej »
Sekret dobrego wędzenia i aromatyzowania potraw.

Sekretem dobrego wędzenia i aromatyzowania potraw jest dobór odpowiedniego drzewa. Aromat dymu zależy od odmiany drzewa z którego pochodzą zrębki wędzarnicze. Np. zrębki z olchy które nadają bogaty i wyraźny smak, powszechnie są stosowane do aromatyzowania m.in. szynek, boczków, ryb i owoców morza. Natomiast...Więcej »
Broil King Signet 40 taniej o 15% z kuponem rabatowym

Odwiedź sklep DYNAMIC Centrum Grilla mieszczący się w C.H. Sarni Stok Bielsko-Biała w dniach 28-29 czerwca z kuponem który znajdziesz w gazetach: Cztery Kąty i Wysokie Obcasy, wręcz wycięty kupon sprzedawcy i kup grilla gazowego Broil King Signet 40 z 15% rabatem. ZAPRASZAMY !!
...Więcej »
Grillowanie bakłażana - pomysły

Wiele osób boi się grillować bakłażana bo zastanawia się jak połączyć jego smak z innymi potrawami i jak wykorzystać jego konsystencję. Jednak to bakłażany były podstawą kuchni śródziemnomorskiej i bliskowschodniej od wielu wieków. Jedną z bardziej znanych bliskowschodnich potraw, która wykorzystuje pieczonego bakłażana jest baba...Więcej »
SPRAW WYJĄTKOWY PREZENT Z OKAZJI DNIA OJCA

Już wkrótce, bo w poniedziałek 23 czerwca obchodzić będziemy Dzień Ojca. Czy zadbaliście już o wyjątkowy prezent z tej okazji? Jeśli jeszcze nie to mamy dla was kilka pomysłów.
Pomysł nr 1. Więcej »
Marynaty: Dobra marynata sprawia, że potrawa z grilla staje się smaczniejsza, zdrowsza i bardziej soczysta

Jeśli chcemy przygotować smaczny i zdrowy posiłek z grilla planujmy go z wyprzedzeniem. Oczywiście można przyjść do domu szybko wrzucić na ruszt mięso i mieć w ciągu kilku minut gotowy posiłek, ale są też powody dla których warto poświęcić trochę czasu i marynować mięso...Więcej »
Grillowany bakłażan jest świetnym składnikiem wielu potraw

Bakłażan jest jednym z tych produktów, który jest dość mało popularny i strasznie źle rozumiany. Natomiast jeśli go odpowiednio przygotujemy to staje się on świetnym dodatkiem do wielu potraw. Jego naturalnie wysoka zawartość błonnika i niska kaloryczność czyni go niezwykle zdrową i doskonałą alternatywą...Więcej »
Jak grillować kukurydzę? Wskazówki

Kukurydza stała się z biegiem lat ważną częścią menu przygotowywanego na świeżym powietrzu. Przypomina nam smak lata, jak żadne inne warzywa i owoce. Bez względu na to czy grillujemy ją z liśćmi czy bez, przygotowywanie jej na grillu intensyfikuje naturalną jej słodycz.
Więcej »
Awaryjne gotowanie – gotowanie i grillowanie posiłków gdy zgaśnie światło

W naszym współczesnym świecie staliśmy się tak zależni od energii elektrycznej, że bardzo trudno jest nam poradzić sobie bez niej. Znalezienie kreatywnych sposobów radzenia sobie z przerwami w dostawie prądu może być kluczem do komfortowego życia. Jeśli jesteśmy jak 75 % Amerykanów, którzy posiadają...Więcej »
Pieczenie chleba i pizzy na grillu – gorące i suche powietrze sprawia, że grill jest doskonałym piekarnikiem do pieczenia

Pizza czy chleb z grilla jest bardzo prosty do zrobienia. Wszystko czego potrzebujemy aby upiec chleb lub pizzę na grillu to zamknięta przestrzeń, która jest odpowiednio ogrzewana. A do tego grill gazowy nadaje się idealnie. Jedyną rzeczą, którą należy zapamiętać jest to, że dobry...Więcej »
Grillowane owoce mają tak pyszny smak, że możemy dodać je praktycznie do każdej potrawy.

Owoce są idealne do grillowania ponieważ są łatwe do przygotowania. Owoce zasadniczo składają się z dużej ilości wody i cukru. Ich grillowanie powoduje zredukowanie się wody i karmelizowanie naturalnych cukrów. Proces grillowania owoców jest bardzo prosty. Najlepiej owoce jest pokroić na plasterki i moczyć...Więcej »
Polecamy promocje na grille gazowe w DYNAMIC Centrum Grilla

BROIL KING SOVEREIGN 90 – TANIEJ 0 500 ZŁ
Sovereign 90 urządzenie zaprojektowane z myślą o zapewnieniu optymalnej wydajności i trwałości. Zarówno wewnątrz, jak i na zewnątrz, znajdziesz elementy i funkcje zapewniające lepszą wydajność, dłuższą żywotność i jeszcze większą radość z grillowania na...Więcej »
BROIL KING - IDEALNIE DOPASOWANE POKROWCE NA GRILLE

Dopasowane pokrowce na grille Broil King są zrobione z wytrzymałego odpornego na wodę materiału PCV z wytrzymałym wyplatanym poliestrowym podkładem. Cechuje je wentylująca siatka zwiększająca przepływ powietrza i odporność na wilgoć oraz system zapięć hookand- loop dla lepszego spięcia pokrowca. Niebieskie baseballowe przeszycia dodają szyku super wzmocnionym...Więcej »
Marynaty pozwalają na przygotowywanie interesujących potraw o bogatym smaku.

Marynaty pozwalają na przygotowywanie interesujących potraw o bogatym smaku. Sprawiają one, że twardsze kawałki mięsa stają się bardziej delikatne i soczyste. Większość marynat zawiera oprócz ziół i oleju, kwaśny składnik , np. sok cytrynowy, wino lub ocet. To właśnie on zmiękcza mięso, pomagając jednocześnie zrównoważyć słodkie lub...Więcej »
Grillowanie mięs na drewnianych deskach

Grillowanie mięsa na drewnianej desce nada mu pyszny wędzony smak. Poniżej kilka wskazówek jak grillować ulubione mięso na drewnianej desce.
1. Wybierz odpowiedni rodzaj drewna.
Istnieje kilka rodzajów drewna nadających się do pieczenia mięs. Najlepsze z nich to drewno: cedrowe, olchowe, klonowe...Więcej »
Techniki grillowania na drewnianej desce

Grillowania na świeżym powietrzu to coraz częściej wybierana forma spędzania wolnego czasu. Wielu z nas grillowanie traktuje jak swoją pasję. Niektórych jednak standardowe formy grillowania nudzą i poszukują nowych sposobów na przygotowywanie mięs i warzyw z grilla. Dlatego coraz częściej takie osoby sięgają po drewniane deski...Więcej »
Grillowanie na rożnie - Metoda rożna obrotowego

Wypróbuj wszystkie metody, aby uzyskać jak najlepsze efekty i zaimponować swoim gościom!
Jest wiele różnych metod grillowania: bezpośrednie grillowanie, pośrednie grillowanie, grillowanie na rożnie, grillowanie na desce oraz wędzenie. Każdą metodę stosuje się w zależności od rodzaju i grubości mięsa oraz rodzaju produktów, których użyjesz. Możliwe...Więcej »
Grille gazowe Broil King z serii Baron już dostępne w ofercie DYNAMIC Centrum Grilla

Seria Baron oferuje moc i wydajność w różnych rozmiarach tak, by dopasować się do każdego plenerowego szefa kuchni. Zawsze obecny jest legendarny system grillowania Broil Kinga cechujący się wysokiej jakości żeliwnymi rusztami, systemem Flav-R-Wave ze stali nierdzewnej, opatentowanym systemem palników Dual-Tube oraz zaworami...Więcej »
Aktualne wydanie magazynu o grillowaniu „NARUSZCIE” już dostępne

Odwiedź sklep Broil King w C.H. Sarni Stok i odbierz egzemplarz dla Siebie.
Nowe poszerzone wydanie magazynu to 30 wyjątkowych stron pełnych informacji o produktach, artykułów o grillowaniu, wyjątkowych przepisów i wskazówek dotyczących grillowania.
Rozpocznij swoją przygodę z grillowaniem już dziś!!!.
DYNAMIC Centrum Grilla ponownie w C.H. Sarni Stok

Już dziś odwiedź nasz doskonale zaopatrzony sklep w którym znajdziesz m.in pełną ofertę takich producentów jak; Broil King, Grill Pro, Outdoorchef, Iroda, Steel itp. Jesteśmy Autoryzowanym Partnerem Marki Broil King. Dysponujemy dobrze zaopatrzonym magazynem oryginalnych części i akcesoriów Broil King. Grillowane na oferowanych przez nas produktach to...Więcej »
DYNAMIC Centrum Grilla – nowy punkt sprzedaży

Już 1 marca 2014 roku w C.H. Sarni Stok w Bielsku-Białej zostanie otwarty nowy sklep DYNAMIC Centrum Grilla. Będzie znajdował się w nowej części galerii handlowej i otwarty będzie od poniedziałku do soboty w godzinach 9:00-21:00 oraz w niedziele w godzinach 10:00-20:00. Całość oferty...Więcej »
Drewno do wędzenia

Dodanie dymu drzewnego do niemal każdego grillowanego mięsa lub warzyw pom
Czekamy z coraz większą niecierpliwością na przyjście lata a wraz z nim na lokalne ryneczki pełne świeżych warzyw i owoców. W międzyczasie grillujemy większość owoców tropikalnych dostępnych w każdym supermarkecie.Grillowanie owoce tropikalne są bardzo uniwersalne i mogą być podawane osobno jako deser lub przystawka ale...Więcej »
Bezpieczne grillowanie - minimalne temperatury grillowanych mięs

Uzyskiwanie tzw. minimalnych temperatur jest niezwykle ważne bo pozwala zniszczyć szkodliwe bakterie Salmonella i E.coli O157: H7. Pozwala to m.in. zapobiegać...Więcej »
Dlaczego warto korzystać z termometru do mięsa?

Używanie termometru do grillowanego mięsa jest niezwykle ważne bo pozwala określić, czy bezpieczna minimalna temperatura została osiągnięta. Pozwala ona zniszczyć szkodliwe bakterie Salmonella i E.coli O157: H7.
Stosowanie termometrów...Więcej »
Grille Gazowe Broil King – 2014

Broil King jest świetnym wyborem jeśli poszukujesz nowego grilla gazowego. Firma ta wykorzystuje wiele różnych nowoczesnych rozwiązań i technologii. Stara się zapewnić swoim klientom doskonałą wydajność w każdym ze swoich produktów. Przenieś grillowanie na wyższy poziom dzięki m.in. takim rozwiązaniom jak: system Flav-R-Wave, palniki Dual-Tube, zawory...Więcej »
Szybkie wskazówki i techniki, które pomogą Ci opanować grilla gazowego

Grillowanie, jak większość form gotowania jest pewnego rodzaju sztuką i umiejętnością. Można wykonywać kilka podstawowych czynności, wyrobić sobie nawyk ich stosowania ale to nasze umiejętności i styl sprawiają, że możemy stać się mistrzami grillowania. Poniższe wskazówki pomogą rozwiązać typowe problemy, z którymi spotyka się większość grillujących...Więcej »
Broil King od serca na Walentynki

Grill jako prezent walentynkowy? Dlaczego nie! Zamiast tradycyjnego serduszka, czekolady, kolejnego krawata czy kolejnej pary skarpetek podaruj ukochanemu mężczyźnie praktyczny prezent, przy którym spędzicie wiele radosnych chwil. Aby te chwile były naprawdę radosne a uśmiech na twarzy ukochanego naprawdę szczery trzeba przyłożyć się do zakupów...Więcej »
JEDYNE CZEGO NIE MOŻESZ ZROBIĆ NA GRILLU OUTDOORCHEF TO LODY

Odpowiednie akcesoria sprawią, że Twój grill OUTDOORCHEF sprawi Ci więcej radości. Bez względu na to czy będziesz grillować, gotować czy piec: będziesz mieć dużo zabawy i możesz uwolnić swoją kreatywność.
Najdrobniejsze szczegóły ze specjalnie zaprojektowanych akcesoriów OUTDOORCHEF zostały sprawdzone. Wszystkie akcesoria zostały stworzone z pasją...Więcej »
DWA GRILLE W JEDNYM: DZIĘKI UNIKALNEMU SYSTEMOWI KOŁNIERZA

System kołnierza zastosowany w grillach Outdoorchef pozwala na przejście z bezpośredniego grillowania na pośrednie i odwrotnie. Otwierane zawory w pokrywie i spód komory pozwalają na optymalną regulację ciepła wewnątrz. Otwierany ruszt pozwala na łatwe i szybkie dodanie węgla podczas grillowania.
Bezpośrednie grillowanie i gotowanie: Pozycja kołnierza z otworem umieszczona jest...Więcej »
Łączenie potraw z grilla z winem i piwem

Sukces kucharza jest mierzony przede wszystkim smakiem przyrządzonych potraw, jednak wiele osób nie zdaje sobie sprawy jak duże znaczenie ma dobór odpowiednich napojów. Smak napojów może przełamywać, neutralizować lub uzupełniać smak serwowanego jedzenia. Wszyscy wiemy, że do grilla dobrze pasuje...Więcej »
NAJLEPSZY WYBÓR – GRILLE GAZOWE BROIL KING

Broil King jest grillującą rodziną, która projektuje i produkuje wysokiej jakości grille gazowe od ponad dwudziestu lat, z których korzystało już dotąd kilka pokoleń. Zajmują się tylko tym, bo właśnie to potrafią najlepiej. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wiedzą jak tworzyć grille, które dobrze sprawdzają się w każdych warunkach, szybko...Więcej »
Grill gazowy czy grill węglowy – który lepszy?

Niektórzy twierdzą, że grill węglowy jest najlepszym wyborem sprzętu do grillowania, ponieważ zapewnia kwintesencję smaku i aromatu potraw na nim przygotowywanych. Oczywiście grill węglowy nie jest jedynym rozwiązaniem. Coraz częściej i bardziej widoczne na podwórkach oprócz grilli węglowych są grille gazowe i elektryczne.
Istnieją pewne i znaczące różnice...Więcej »
Dlaczego warto korzystać z grilla gazowego?

Debata na temat wyższości grilli gazowych nad grillami węglowymi cały czas trwa. A każdy rodzaj grilla ma swoich zwolenników i przeciwników. Jednak to grille gazowe mają pewne istotne zalety. Zdecydowanie szybciej się rozgrzewają i stabilniej utrzymują temperaturę niż grille węglowe, a jednocześnie zapewniają niepowtarzalny smak i aromat, którego...Więcej »
Wykorzystanie wiórek drzewnych do grillowania

Wykorzystanie dymu drzewnego do wędzenia i grillowania jest już niemal tradycją. Zrębki drzewne, które wykorzystujemy do wędzenia stanowią doskonałe źródło ciepła ale również dodają niesamowitego smaku i aromatu do przygotowywanych w ten sposób potraw. Aby jednak uzyskać jak najlepsze wyniki grillowania i wędzenia z użyciem wiórek drzewnych,...Więcej »
10 najlepszych prezentów dla każdego grillomaniaka

Trwa okres przedświątecznych zakupów. Aby pomóc Ci znaleźć idealny prezent na gwiazdkę przygotowaliśmy specjalną listę wyjątkowych prezentów. Na naszej liście prezentów zebraliśmy najciekawsze grille i akcesoria do grillowania dla każdego miłośnika dobrego smaku.
- Grill węglowy Outdoorchef Easy Charcoal 570. Grillowanie na grillach węglowych...Więcej »
Odkryj ciekawe pomysły na prezenty gwiazdkowe i mikołajkowe

Po co kupować komuś kolejny sweter z reniferami, następną parę skarpetek czy krawat. Lepiej spraw komuś naprawdę nietypowy prezent. Jeśli nie masz na niego pomysłu a masz do obdarowania kogoś kto lubi eksperymentować w kuchni, ma grilla...Więcej »
Zdrowe grillowanie – grillowanie jest jednym z najzdrowszych sposobów przygotowywania żywności

Grillowanie jest jednym z najzdrowszych sposobów przygotowywania żywności pod warunkiem odpowiedniego przygotowania. Istnieje wiele sposobów aby grillowanie zaliczyć można było do zdrowego stylu życia. Wybierając żywność o niskiej zawartości tłuszczu, bogatą w składniki odżywcze i pełn
Świetny smak, niska zawartość tłuszczu, fantastyczna z grilla – polędwica wieprzowa

Polędwiczki wieprzowe są świetnym mięsem do grillowania nie tylko ze względu na małą zawartość tłuszczu ale również ze względu na duże możliwości ich wykorzystania w wielu przepisach. Polędwica jest również łatwa do grillowania. Polędwica wieprzowa jest częścią tylnej półtuszy wieprzowej. Jest również jednym najlepszych kawałków mięsa wieprzowego...Więcej »
Nowe modele Broil King - zapowiedź

Kontynuując tradycję budowania wysokiej jakości grilli gazowych firma Broil King wprowadzi na rynek w 2014 kilka nowych modeli, które są odpowiedzią na potrzeby entuzjastów grillowania.
Grille z tej serii gwarantują niezawodną funkcjonalność oraz łatwość...Więcej »
Czy twój Broil King jest już gotowy do zimy?

Gdy temperatura na zewnątrz jest coraz niższa a liście zaczynają spadać z drzew, to jest najwyższy czas aby zacząć myśleć o przygotowaniu swojego grilla na zimę. Nieważne czy grillujesz przez cały rok czy chowasz grilla na zimę i czekasz do wiosny na następne grillowanie....Więcej »
Po prostu sprzęt idealny do żeberek z grilla

Stojak do żeberek Broil King PREMIUM
Stojak ten, podobnie jak większość akcesoriów Broil King wykonany jest z wysokiej jakości nierdzewnej stali. Stojak może utrzymać 5 żeberek w pozycji pionowej, dzięki temu możemy zaoszczędzić więcej miejsca na ruszcie. Konstrukcja stojaka pozwala również na grillowanie pieczeni czy drobiu na wierzchu...Więcej »
Aromatyczne drewniane wiórka nadają potrawom prawdziwy aromat wędzenia

Używanie wiórek drzewnych do grillowania może się wydawać ekstrawaganckim dodatkiem. Jednak od wieków w wielu kulturach wykorzystuje się dym z drewna w celu konserwacji i zachowania smaku mięsa. Z używaniem wiórek drzewnych jest jak z używaniem przypraw, ważne jest, aby zrównoważyć smaki z marynaty i samego mięsa....Więcej »
Metody grillowania: grillowanie na drewnie

Grillowanie bezpośrednio na drewnianej desce, to unikalny sposób przygotowywania naprawdę pysznych potraw. Mięsa i owoce morza grillowane na drewnie będą miały cudowny smak, aromat i z pewnością zachwycą Twoich gości. Dym z drewna umieszczonego bezpośrednio nad płomieniem nadaje mięsu wyjątkowy, grillowy smak. Przed rozpoczęciem grillowania, zanurz deskę...Więcej »
Metody grillowania: grillowanie na rożnie

Ciągłe odwracanie mięsa podczas grillowania sprawia, że naturalne soki lepiej się wchłaniają co skutkuje wyjątkową soczystością i miękkością pieczeni. Najlepsze mięsa do grillowania na rożnie (z kośćmi lub bez) powinny być mocno związane. Sztuki mięsa z kośćmi mogą być grillowane na rożnie, jeżeli są dobrze...Więcej »
Metody grillowania: grillowanie pośrednie

Metoda pośredniego grillowania jest techniką wolnego pieczenia, którą stosujemy przy większych częściach mięsa, takich jak pieczenie czy drób. Tak jak nazwa wskazuje, jedzenie nie jest grillowane bezpośrednio na ogniu, tylko przez krążące wokół niego gorące powietrze.Istnieją dwie pośrednie metody, obie z nich polegają na stosowaniu zmniejszonego ognia...Więcej »
Metody grillowania: grillowanie bezpośrednie

Metoda bezpośredniego grillowania oznacza położenie przygotowywanego posiłku na ruszcie bezpośrednio nad ogniem. Tą metodę polecamy przy grillowaniu posiłków w porcjach dla jednej osoby, takich jak steki, kotlety, ryby, burgery, kebaby i warzywa lub jakichkolwiek innych potraw, które potrzebują krótkiego czasu grillowania. Głęboki piekarnik Grilla Gazowego BROIL...Więcej »
Zafunduj sobie kilka dodatków do grillowania

Odpowiednie akcesoria pozwolą Ci na bardziej wszechstronne grillowanie. Uczyń z grillowania pyszną zabawę, pełną eksperymentów kulinarnych i kreatywności. Wybraliśmy dziś 3 bardzo proste i niezwykle praktyczne akcesoria do grillowania. Dzięki którym nasze grillowanie stanie się jeszcze bardziej doskonałe a nasz grill urządzeniem wielofunkcyjnym.
Uniwersalny kosz do grillowania
Jedną z najpopularniejszych form grillowania drobiu jest pieczenie na rożnie. Ciągłe odwracanie mięsa podczas grillowania sprawia, że naturalne soki lepiej się wchłaniają co skutkuje wyjątkową soczystością i miękkością pieczeni. Najlepsze mięsa do grillowania na rożnie (z kośćmi lub bez) powinny być mocno związane.
Niektóre modele...Więcej »
Czasy grillowania metodą pośrednią

Pośrednia metoda grillowania wymaga zamknięcia komory piekarnika/pokrywy oraz niższej temperatury. Podczas pieczenia pośredniego nie trzeba obracać mięsa ani polewać go marynatą. Można zatem usiąść wygodnie i cieszyć się odpoczynkiem, nie martwiąc się, że przyrządzane na grillu potrawy przypalą się.
Grillowanie metodą pośrednią większych porcji może zając dużo...Więcej »
Przewodnik grillowania ryb i owoców morza

Każdy rodzaj ryb i owoców morza jest idealny do grillowania pośredniego. Dla ułatwienia przygotowań i czyszczenia, cienkie kawałki ryby możemy grillować na folii. Położyć jedzenie na kawałku wytrzymałej folii aluminiowej, pokryć masłem i przyprawami, podgiąć końcówki folii i dobrze zawinąć. Zostawić miejsce aby powietrze mogło cyrkulować w zawiniątku. Praktyczna zasada,...Więcej »
Przewodnik grillowania drobiu

Używajcie osobnych naczyń na surowy i grillowany drób. Myjcie ręce, naczynia i powierzchnie robocze gorącą wodą z płynem po kontakcie z surowym drobiem, aby zapobiec rozprzestrzenianiu bakterii na inne pokarmy. Ciągłe obracanie mięsa sprawia, że dusi się ono w swych własnych sokach, dzięki czemu jest wyjątkowo soczyste i...Więcej »
Poradnik: Grillowanie i pieczenie mięs

W celu uzyskania perfekcyjnego diamentowego wzoru, należy postępować zgodnie z zaleceniami schematu.Rozgrzać grilla, pokrętło ustawione na HIGH. Nasmarować ruszt oliwą z oliwek i postępować zgodnie z zaleceniami. Sprawdzić czy mięso jest gotowe. W przypadku grubszych kawałków mięsa, należy zmniejszyć temperaturę i wydłużyć czas grillowania. W przypadku cieńszych...Więcej »
JAK PRZYRZĄDZIĆ: Doskonały stek

Chyba nie sądzisz, że zapomnieliśmy o stekach? Poniżej znajdziesz informacje, które pomogą Ci usmażyć doskonały stek.
Jeśli chcesz przygotować idealny stek i do tego uzyskać perfekcyjny diamentowy wzór, postępuj zgodnie z zaleceniami poniższego schematu.
Mięso przeznaczone na steki należy wcześniej zamarynować. Następnie rozgrzać grilla, pokrętło...Więcej »
Przewodnik po grillowaniu warzyw

Paprykę umyć i w całości umieścić na grillu. Grillować, pokrętło ustawione na pozycję HIGH, tak aby zwęglić całą skórkę dookoła,
15-20 minut. Studzić w papierowej torbie, aby pozbyć się poczerniałej skórki. Obrać i usunąć nasiona.
KUKURYDZA W KOLBACH
Moczyć w zimnej wodzie przez 20...Więcej »
Zdrowe grillowanie, czyste środowisko - Ekobrykiet z łupin orzecha kokosowego

W 100% naturalne ekobrykiety wytwarzane z łupin orzecha kokosowego są szczególnie polecane do wydajnego i zdrowego grillowania mięs, owoców morza, warzyw, pizzy i ciast. Rekomendowane do zdrowego grillowania metodą pośrednią (w grillach kulistych i z pokrywą).
Jednym z bardziej znanych ekobrykietów z łupin orzecha kokosowego jest...Więcej »
Broil King KEG - obsługa i konserwcja

Rozpalanie grilla
Krok 1.
Wyregulować przepustnicę górną i dolną ustawiając je w pozycji 5, aby umożliwić dopływ maksymalnej ilości powietrza.
Krok 2.
Otworzyć pokrywę, wyjąć ruszty oraz ułożyć około pół kilograma naturalnego węgla drzewnego na ruszcie na dnie grilla.
Uwaga: Nie należy wkładać zbyt dużo węgla drzewnego. Węgiel drzewny powinien pokrywać...Więcej »
Grill węglowy Broil King KEG - przygotowanie do użycia

Naturalny węgiel drzewny.
Grill Broil King KEG jest przystosowany do użycia z różnymi materiałami w tym brykietami węgla drzewnego oraz kawałkami drewna. Najlepsze wyniki i efektywność zapewnia naturalny węgiel drzewny którego bryły nie zawierają dodatków i środków chemicznych. Dzięki temu urządzenie zapewnia wyższą temperaturę, nie zanieczyszcza środowiska...Więcej »
Grill Broil King KEG - instrukcja montażu

Poniżej przedstawiamy instrukcję montażu grilla węglowego Broil King KEG. Grille z serii KEG łączą najlepsze rozwiązania technologiczne z innowacyjną budową co sprawia, że poznajemy nowy wymiar grillowania.
Do montażu grilla wymagany jest śrubokręt, klucz 13mm oraz dodatkowa osoba (podczas podnoszenia). Montaż należy wykonać...Więcej »
Niezbędne akcesoria do grillowania

Niezależnie od tego czy grillujesz dla czterech lub 24 osób, nieważne czy jesteś amatorem grillowania i kulinarnym poszukiwaczem wyśmienitych smaków, powinieneś zaopatrzyć się w odpowiednie narzędzia. Odpowiednie akcesoria ułatwią przygotowywanie potraw na grillu . Sprawią, że grillowanie stanie się przyjemne i praktyczne. Wybieraj sprawdzone akcesoria i ciesz...Więcej »
Czyszczenie i konserwacja rusztów żeliwnych w grillach Broil King

Bardzo ważne jest aby okresowo konserwować ruszty żeliwne w swoich grillach. Proces ten zapobiegnie przywieraniu żywności, ochroni przed korozją oraz zwiększy żywotność rusztu na wiele lat. Czyszczenie i konserwacja rusztów żeliwnych jest szybka i łatwa. Należy wykonać następujące czynności:
Przygotowanie nowych...Więcej »