W okresie letnim każdy z Nas stara się jak najwięcej czasu spędzać na zewnątrz. Lubimy gromadzić się wokół grilla, a wszystko co może być z grilla, jest z grilla! Korzystanie z desek do grillowania znacznie pomaga nam w przygotowywaniu potraw
Archives
Grillowane truskawki. Jak grillować truskawki? Metody, techniki, przepisy
Sezon letni jest bogaty w świeże produkty. Dzięki temu możemy znacznie urozmaicić nasze letnie menu. Każdy z Nas lubi przecież próbować czegoś wyjątkowego. Dlaczego więc nie spróbować truskawek z grilla i zachwycić nimi rodzinę i przyjaciół. Grillowanie truskawek jest łatwe
Grillowane figi
Wykorzystując brązowy cukier i ocet balsamiczny możemy stworzyć wyrafinowany sos, który będzie pasował idealnie do fig lub świeżych truskawek. Składniki: ½ szklanki octu balsamicznego 3 łyżki brązowego cukru 6 świeżych fig ¾ szklanki sera mascarpone Przygotowanie: W małym rondlu gotować
Grillowane banany w sosie cayenne z cynamonem
Grillowanie bananów tak wspaniale wydobywa ich słodycz, że można je jeść prosto z grilla. Ale podane na ciepło z sosem będą wspaniałym deserem o każdej porze roku. Składniki: 4 dojrzałe banany 3 łyżki masła 4 łyżki brązowego cukru 2 łyżki
Grillowane gruszki z syropem z czerwonego wina
Jest coś wyjątkowego w smaku grillowanych gruszek. Powoduje to, że mogą one służyć do przygotowania wyjątkowego deseru. Do przygotowania tego przepisu w naszym grillu lub wędzarni będziemy potrzebowali wióra lub brykiety do wędzenia o smaku jabłoni. Gruszki przygotowane według tego
Co warto grillować – kilka pomysłów
Aby nie popaść w monotonię grillowania ciągle tych samych potraw polecamy niektóre z najbardziej niezwykłych rzeczy, które powinniśmy spróbować z grilla. Owoce: Jeśli jeszcze nigdy nie grillowaliśmy ananasa, koniecznie powinniśmy tego spróbować. Niektórzy lubią dodatkowo natrzeć go miodem albo posypać
Grillowane morele
Te słodkie i maślane owoce z grilla doskonale pasują zarówno do lodów jak i sera Brie. Składniki: 6-8 moreli przeciętych na połowy bez pestek 4 kliny cytryny 3 łyżki masła 2 łyżki cukru 2 łyżki miodu 1 łyżeczka cynamonu liść
Grillowane jabłka z cynamonem
Ten deser z grilla rewelacyjnie smakuje jesienią albo zimą. Tak przygotowane jabłka możemy wykorzystywać do ciast, podawać z lodami waniliowymi lub podawać same polane odrobiną karmelu. Składniki: 2 jabłka, pokroić na ½ cm plastry lub ćwiartki ½ szklanki wody ¼
Poczuj niesamowity aromat grilla – grillowane napoje
Proste pomysły czasami smakują najlepiej. Grillowane cytrusy mogą być doskonałym składnikiem wielu wspaniałych i orzeźwiających napojów na upalne lato. Do tworzenia wspaniałych i orzeźwiających letnich napojów wykorzystujcie również inne owoce z grilla Jeśli chodzi o cytryny doskonale wiemy, że poprzez
Wędzone banany
Przepis na wyjątkowe wędzone banany. Doskonale smakują podawane na ciepło z lodami waniliowymi z bitą śmietaną. Przepis na wędzone banany do przygotowania w wędzarniach Bradley Smoker. Składniki: 4 banany. Nieobrane przecięta wzdłużnie na połowę 4 łyżeczki płynnego miodu 4 łyżeczki
Słodki i pikantny deser ananasowy z grilla
Niewiele rzeczy z grilla jest bardziej satysfakcjonujące niż grillowanie deserów. Składniki: 1 dojrzały ananas 2 duże jajka ¼ łyżeczki mielonych goździków 1 szklanka brązowego cukru 1 łyżeczka cynamonu Przygotowanie: Ananasa obrać, wyciąć rdzeń i pokroić na 1 ½ cm plastry.
Grillowany ananas z kokosem
Połączenie ananasa i kokosu sprawia że możemy otrzymać z grilla wyjątkowo słodką i egzotyczną potrawę (zwłaszcza jeśli dodamy rum). Dodając do tego ananasa rumu otrzymamy potrawę dla dorosłych!. Ale jeśli pominiemy rum będzie to danie nadal bardzo smaczne. Składniki: 2