Pozostajemy w temacie jesiennego grillowania. Polecamy dwa sposoby na pyszne dania z dynią z grilla w roli głównej. Sycylijska dynia z grilla Dynię wystarczy pokroić w wąskie kliny i wrzucić ją na ruszt. Składniki: 1 mała dynia 4 łyżki oliwy
Archives
Grillowana cebula – smaczne pomysły na cebulę z grilla
Grillowana cebula jest świetnym dodatkiem do wielu dań, Może być miłym dodatkiem do steków lub rewelacyjnym składnikiem do szaszłyków.. Dziś zaproponujemy wam kilka pomysłów na cebulę z grilla. Miłośnicy piwa pokochają tak przygotowywaną cebulę na grillu. Te cebule wypełnione piwem
Odkrywamy kolejne smaki jesiennego grillowania – glazurowana marchewka z grilla
Grillowanie marchewki jest szybkie i proste. Jeśli chcemy wydobyć z niej jeszcze trochę więcej smaku wystarczy, że użyjemy słodkiej glazury. Składniki: 12 całych obranych marchewek 1/3 szklanki soku pomarańczowego ¼ szklanki brązowego cukru 2 łyżki masła oliwa z oliwek sól
Odkrywamy jesienne smaki z grilla – dynia na słodko
Jednym z tych produktów za który kochamy jesień jest dynia. To bardzo wszechstronny produkt. Grillowana lub pieczona może być podawana równie dobrze z gałką lodów waniliowych lub ulubionymi dodatkami. Może być bazą dla innych deserów a nawet koktajli mlecznych. Składniki:
Co warto grillować – kilka pomysłów
Aby nie popaść w monotonię grillowania ciągle tych samych potraw polecamy niektóre z najbardziej niezwykłych rzeczy, które powinniśmy spróbować z grilla. Owoce: Jeśli jeszcze nigdy nie grillowaliśmy ananasa, koniecznie powinniśmy tego spróbować. Niektórzy lubią dodatkowo natrzeć go miodem albo posypać
Śniadanie z grilla: faszerowane papryki z serem, jajkiem i szczypiorkiem
Śniadanie z grilla to świetny sposób na rozpoczęcia dnia. A te faszerowane papryki z serem, jajkiem i szczypiorkiem są absolutnie pyszne. Świeże duże papryki smakują najlepiej. Składniki: 5 jajek 2 duże czerwone papryki, oczyszczone, przecięte wzdłużnie na połowę 1 szklanka
Kukurydza z grilla – wybrane i polecane przepisy
Grillowanie kukurydzy jest szybkie i łatwe. Istnieje wiele sposobów na jej przygotowanie. Poniższe przepisy na kukurydzę z grilla są idealne na każdą okazję. Mogą być grillowane w małych lub dużych porcjach. Zobacz jak grillować kukurydzę – kliknij tutaj i zobacz
Łatwe grillowanie – grillowany topinambur
Topinambur to jadalna bulwa, która rośnie pod ziemią podobnie jak ziemniaki. Wyglądem przypomina nam trochę duży pokręcony Imbir. Ma lekko orzechowy i pikantny smak. W smaku przypomina nam trochę serca karczochów i najlepsze odmiany ziemniaków. Grillowany topinambur jest absolutnie pyszny.
Szparagi z grilla – wyjątkowe i proste przepisy
Grillowanie szparagów jest naszym ulubionym sposobem ich przygotowywania. Po pierwsze jest to szalenie łatwe. Po drugie, grillowanie wyjątkowo podkreśla smak szparagów nadając ich dymny smak. Po trzecie, grillowane szparagi smakują rewelacyjnie podawane bezpośrednio z grilla jak i po godzinie od
Zaskakujące i naprawdę spektakularne – grillowane pomidory
Pomysł na grillowanie pomidorów wielu osobom może wydawać się co najmniej trochę dziwny. A tak naprawdę grillowanie pomidorów niezwykle wzmacnia ich smak. Aby to zrozumieć trzeba po prostu tego spróbować. Przetnijmy pomidora na połowę, posypmy solą i pieprzem i grillujemy
Pesto – tajny składnik do grillowanych warzyw
Pesto z bazylią i orzechami włoskimi Składniki: 4 szklanki świeżych liści bazylii 1 szklanka oliwy z oliwek extra virgin 4 łyżki rozdrobnionych orzechów włoskich, sprażonych na patelni 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka soli 3 łyżki masła 1 szklanka startego parmezanu
Sosy i inne dodatki do steków
Zredukowane czerwone wino Gotowanie czerwonego wina na średnim ogniu powoduje koncentrację jego smaku i nadaje winu konsystencję gęstego syropu. Składniki: 1 łyżka oliwy z oliwek 2 posiekane małe szalotki 1 gałązka świeżego rozmarynu ½ łyżeczki soli koszernej ¼ łyżeczki pieprzu