Drób
Notice: Undefined index: length in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 69
Notice: Undefined index: read_more in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 74
Notice: Undefined index: prev_text in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 80
Notice: Undefined index: next_text in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 86
Notice: Undefined index: cat in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 94
Notice: Undefined index: tag_slug in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 95
Notice: Undefined index: order_by in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 96
Notice: Undefined index: post_id in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 97
Notice: Undefined index: author in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 98
Notice: Undefined index: num in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 99
Notice: Undefined index: show_full_posts in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 101
Notice: Undefined index: hide_images in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 113
Notice: Undefined index: use_wp_excerpt in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 114
Notice: Undefined index: strip_html in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 115
Notice: Undefined index: hide_post_content in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 116
Notice: Undefined index: show_meta in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 117
Notice: Undefined index: hide_post_title in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 118
Notice: Undefined index: hide_read_more in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 119
Notice: Undefined index: create_para_tags in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 120
Notice: Undefined index: order in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 121
Notice: Undefined index: force_excerpt_image in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 122
Notice: Undefined index: force_image_height in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 123
Notice: Undefined index: force_image_width in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 124
Faszerowany, dłuuugo wędzony kurczak owijany bekonem

Porcja dla 4-6 osób
Cały Wędzony Kurczak Farsz, Piwo i Bekon
Jest to przepis na super powolne wędzenie całego kurczaka w wędzarni gazowej lub elektrycznej, owijanie go w boczek i szprycowanie specjalnym sosem Beer n Butter. Czas wędzenia zależy od wielkości kurczaka, ale nie powinien być dłuższy...Więcej »
Podudzia z kurczaka z grilla z sosem Jalapeno Pepper Relish

Ballymaloe Jalapeno Pepper Relish to pyszny paprykowo-pomidorowy sos, który nadaje potrawom z rusztu wyjątkowej wyrazistości.
Składniki:
-
16 podudzi z kurczaka
-
4 łyżki...Więcej »
Grillowane szaszłyki z kurczaka marynowane w Coca-Coli

Te grillowane szaszłyki z kurczaka doskonale sprawdzą się jako przekąska podczas zbliżających się Mistrzostw Europy w Piłce Nożnej. Marynata na bazie Coca-Coli dodaje niezwykle miły smak kawałkom kurczaka. Wszyscy pokochają tak przygotowane szaszłyki z kurczaka.
Składniki:...Więcej »
Malinowo – paprykowe skrzydełka z grilla

Ten bogaty w smaki ostry i owocowy sos może być również doskonałą glazurą do łososia, kiełbasek z grilla lub nawet klopsów. Polecamy również nim polać np. podgrzany ser Brie i podawać z krakersami.
Składniki:
-
Listopad to wyjątkowy okres. W tym miesiącu obchodzimy wiele wzniosłych świąt. Możemy również w tym okresie cieszyć się najlepszą gęsiną przygotowywaną na św. Marcina czy zajadać się pysznymi Świętomarcińskimi rogalami. Przy tej zbliżającej się okazji zachęcamy wszystkich miłośników dań z grilla do przygotowania przepysznej gęsiny....Więcej »
Pikantne wędzone podudzia

Świetny przepis na pyszne wędzone podudzia z kurczaka.
Składniki:
-
1/3 szklanki sosu Sriracha
-
3 łyżki brązowego cukru
-
sok z 2 limonek
-
Składniki:
Karnawałowe grillowanie – wyjątkowe marynaty i przepisy

Od dawna używamy wina i piwa do marynowania mięs przed grillowaniem. Marynaty na bazie alkoholi zapewniają wyjątkowy smak i delikatność mięsa (pomagają kruszeć mięsu). Alkohol w marynatach ma dużą moc skruszania mięsa. Dzięki temu nie potrzebujemy marynować w nich mięsa długo, żeby uzyskać pełną...Więcej »
Pikantne skrzydełka z kurczaka

Jeśli lubimy ostre i pikantne dania z grilla ale nie przepadamy za skrzydełkami zalanymi Tabasco lub innymi gotowymi sosami zachęcamy do skorzystania z tego przepisu.
Składniki:
-
2 kg skrzydełek z kurczaka
-
Więcej »
Słodkie klonowe piersi z kurczaka

Te grillowane piersi z kurczaka mają wspaniały słodki smak. Mogą być rewelacyjnym składnikiem sałatek i kanapek.
Składniki:
6 piersi z kurczaka
½ szklanki syropu klonowego
¼...Więcej »
Grillowana przepiórka

To jest świetny przepis na przepiórki z grilla. Proponujemy przygotować sobie od razu więcej bo
przepiórki przygotowane do obróbki kulinarnej – zazwyczaj pieczenia lub grillowania – ważą około 115 g.
Składniki:
-
Więcej »
Sos Bourbon do grillowanych kawałków kurczaka

Mięso drobiowe jest jednym z najbardziej wszechstronnych mięs, które możemy umieścić na grillu lub w wędzarni. Charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu, jest łatwe do przyrządzenia i ma dużą zdolność do przyjmowania innych smaków i aromatów.
Jeśli chodzi o grillowanie...Więcej »
Sylwestrowe grillowanie – polecane przepisy

Zobaczcie jakie przepisy polecamy na pożegnanie roku i przywitanie nowego w gronie rodziny, przyjaciół, znajomych z grilla, zimowego grilla.
Grillowane krewetki Jumbo
Te marynowane krewetki z grilla są rewelacyjne. Sukcesem do ich przyrządzenia jest odpowiednie ich...Więcej »
Grillowane podudzia z boczkiem

Grillowanie to sposób na szybkie i proste posiłki. Takim właśnie posiłkiem są grillowane podudzia zawijane w paski boczku. Przygotowywane w ten sposób podudzia zachwycą waszych gości.
A prosty i szybki sposób ich przygotowania sprawia, że będą one gościć często na waszych rusztach i stołach.
Grillowane podudzia z sosem Sriracha i pomarańczą

Wyjątkowe połączenie smaku marmolady pomarańczowej i ostrego sosu Sriracha zachwyci naszych gości zgromadzonych przy grillu.
Składniki:
1 kg podudzi z kurczaka
sól i pieprz
oliwa...Więcej »
Chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku! Kurczak z grilla w szafranowej marynacie

Poczuj się jak w Maroko. Wypróbuj grillowanego kurczaka przyrządzonego według tego przepisu. Dodatek szafranu pozwoli poczuć wyjątkowość tego dania o każdej porze roku.
Składniki:
10 piersi z kurczaka lub skrzydełek/podudzi
Grillowanie kurczaka na rożnie – Włoski kurczak z rożna, kurczak Huli Huli oraz kurczak z sosem z melasy i cherry

Ciągłe odwracanie mięsa podczas grillowania sprawia, że naturalne soki lepiej się wchłaniają co skutkuje jego wyjątkową soczystością i miękkością. Najlepsze mięsa do grillowania na rożnie (z kośćmi lub bez) powinny być mocno związane. Niektóre modele grilli firmy Broil King są wyposażone...Więcej »
Gęś. Grillowanie lub wędzenie do perfekcji

Od kilku lat 11 listopada to nie tylko Narodowe Święto Niepodległości, ale także święto smakoszy – zwłaszcza amatorów rogali świętomarcińskich i gęsiny. Jeśli macie ochotę uczcić ten dzień daniem z polskiej gęsi polecamy przygotować ją na grillu lub w wędzarni.
Grillowanie na desce cedrowej - nie tylko ryby! Grillowane podudzia i steki !

Pewnie myślicie, że jedynym sposobem grillowania steków, jest przygotowywanie ich szybko i w wysokich temperaturach. Ale to nie prawda. Steki z polędwicy wołowej można przygotowywać np. na drewnianych deskach. Faktem jest, że nie dostaniemy...Więcej »
Grillowana czerwona papryka - smakowita i wszechstronna przyprawa

Grillowana czerwona papryka – smakowita i wszechstronna przyprawa
Jesień jest najlepszą porą aby przygotować dużą ilość grillowanej, wędzonej, pieczonej czerwonej papryki, którą możemy przechowywać w zamrażarce i wykorzystywać do sosów, zup lub po prostu aby dodawać ją do dań duszonych...Więcej »
Skrzydełka z kurczaka w ziołowej śródziemnomorskiej marynacie

Przygotowane według tego przepisu grillowane skrzydełka mają wyczuwalną ostrość, która nie przytłacza smaku innych ziół i przypraw.
składniki:
12 skrzydełek z kurczaka
do marynaty:
Grillowany kurczak z nutą pomarańczy

Owoce tropikalne bardzo dobrze komponują się z delikatnym mięsem drobiowym. Wzbogacają jego smak, a wykorzystanie ich jako składnik marynaty jest świetnym pomysłem aby mięso to było wyjątkowo soczyste.
Składniki:
2 kg piersi...Więcej »
Pikantne podudzia z piwem Guinness

Wyjątkowe grillowane podudzia z kurczaka, których smak jest dodatkowo podkreślony suchą ziołową marynatą i słodko-gorzkim smakiem piwa Guinness. Piwo to produkowane jest na bazie czterech składników: jęczmienia, chmielu, wody i drożdży a swój niezwykły smak zawdzięcza dodatkowi palonego słodu jęczmiennego.
¾ szklanki sosu sojowego
½ filiżanki octu balsamicznego
½ szklanki brązowego cukru
1 łyżka drobno posiekanego czosnku
1 łyżka drobno posiekanego rozmarynu
Grillowane skrzydełka z kurczaka w ziołowej marynacie

Polecamy wam przepis na chrupiące ostre skrzydełka z kurczaka z bogatą w smaki ziołową marynatą. Aby ułatwić grillowanie skrzydełek spróbujcie użyć nadstawki do grillowania ze stali nierdzewnej Broil King albo uniwersalnych koszów do grillowania.
Składniki:
Najlepszy przepis na pikantnego całego kurczaka z grilla

Czas przygotowania: 25 minut, Czas grillowania: 1 ½ godziny, Liczna porcji: 8
Wędzony smak kurczaka z grilla dzięki zastosowaniu zrębek wędzarniczych jest niezapomniany. Tak przygotowanego kurczaka najlepiej podawać z zimną owocową herbatą. Aby uzyskać cały letni posiłek wystarczy...Więcej »
Grillowany kurczak marynowany w czerwonym winie

Wykorzystanie czerwonego wina burgundzkiego w tej marynacie nadaje skórze kurczaka czerwony odcień a mięso uzyskuje wyjątkową głębię smaku. Dodanie kawałków czosnku z marynaty pod skórę grillowanego kurczaka zintensyfikuje dodatkowo jego smak. Tak grillowanego kurczaka proponujemy podawać z pieczonymi ziemniaki.
Letnie przepisy na grilla z piwem

Wielu szefów kuchni stosuje piwo jako uzupełnienie intensywnych smaków przygotowywanych mięs, serów a nawet czekolady. Pamiętajmy, że podgrzanie napojów alkoholowych w tym piwa rozpuszcza szybko zawartość alkoholu. W związku z czym nie musimy się martwić, że dodając piwo do potrawy dodamy do niego...Więcej »
Grillowane udka z kurczaka na ostro

Tak grillowane udka z kurczaka tworzą słodką a zarazem pikantną przekąskę. Grillowanie metodą pośrednią udek z tego przepisu sprawia, że są one soczyste a ich skórka chrupiąca.
Czas przygotowania: 30 minut
Czas grillowania: około...Więcej »
Piersi z kurczaka grillowane na cedrowej desce

Zamiast zwykłego kurczaka z grilla proponujemy piersi z kurczaka grillowane na desce cedrowej. Grillowanie na cedrowych deskach zawsze kojarzyło się z grillowaniem ryb. Jednak grillowanie piersi z kurczaka na takich deskach jest dość powszechne i dodaje im wspaniały dymny, wędzony smak. Przygotowywanie żywności na...Więcej »
Grillowana pierś z kurczaka w cytrynowo-czosnkowej marynacie

Nic nie przypomina nam smaku lata lepiej niż grillowany kurczak z nutą cytryny i czosnku. Aromat tego kurczaka, który będzie powstawał podczas grillowania będzie zapraszał gości aby zebrać się wokół stołu na przyjemny posiłek.
Pikantny Chicken Burger z grilla

Zapomnij o typowym chicken burgerze podawanym w każdym fast foodzie. Spróbuj naszego przepisu na świeżego i niezwykle aromatycznego burgera z grilla.
Czas przygotowania: 18 minut
Czas grillowania: 12 minut
Całkowity czas: 30 minut
Przepis na kurczaka na piwie z grilla

1 cały kurczak
1 mała puszka piwa
ulubiona przyprawa do drobiu
Solanka i sos do grilla stworzony w oparciu o colę – tego po prostu trzeba spróbować. Czas przygotowania: 60 minut Wydajność: 6 porcji Składniki: 2 szt. kurczaka Do solanki: 1 litr coli 2 szklanki doku pomarańczowego 2 łyżki ostrej papryki 4 łyżki soli 5 liści laurowych 2 łyżki chili w proszku 2 cebule 1 łyżka tymianku 5 łyżek białego octu winnego Do suchej marynaty: 1...Więcej »
Soczysty Kurczak

Metoda: Grillowanie pośrednie
Czas przygotowania: 10 minut
Ściekający tłuszcz cały czas nawilża kurczaka podczas pieczenia. Aby ułatwić sobie zadanie przyrządzenia potrawy, użyj specjalnego stojaka do kurczaka.
Składniki:
1 cały kurczak
1...Więcej »
Kurczak z rusztu z klementynkami i papryką

Jest to jeden z ciekawszych przepisów, szczególnie polecany dla osób które poszukują nowych smaków. Śmiałe połączenie składników marynaty w tym przepisie sprawia, że mamy do czynienia z wyjątkowym daniem.
Składniki:
Do marynaty :
½ szklanki likieru Metaxa (lub innego będącego połączeniem brandy i wina)
4 łyżki oliwy z oliwek
3...Więcej »
Satay z kurczaka w sosie arachidowym

porcja dla 9 osób – czas przygotowania 1:00
Satay:
1 łyżka cukru trzcinowego
1 łyżka curry
2 łyżki masła orzechowego (arachidowego)
½ szklanki sosu sojowego
½ szklanki soku z limonki, świeżo wyciśniętego
2 ząbki posiekanego czosnku
szczypta pokruszonej papryki chili
6 połówek piersi z kurczaka, bez kości i skóry,
pokrojonych...Więcej »
Peruwiański kurczak z rożna

Przepis na tak przyrządzonego kurczaka z rożna jest bardzo popularny wzdłuż wschodniego wybrzeża Stanów Zjednoczonych. Jest to znakomity sposób na niezwykle smacznego i aromatycznego kurczaka.
Czas przygotowania: 20 minut
Czas grillowania : 1 godzina, 30 minut
Czas całkowity: 1 godzina, 50 minut
Wydajność: 6 porcji
Składniki:
- 1 cały duży kurczak
- 4 łyżki octu
- 3...Więcej »
Grillowane brzoskwinie z sosem malinowym

Te grillowane brzoskwinie smakują rewelacyjnie podawane z lodami waniliowymi sosem malinowym i posypką z migdałów.
Składniki:
6 brzoskwiń
Sok z 2 limonek
2 łyżki miodu
Przygotowanie:
Zanurz brzoskwinie w dużej misce z wrzącą wodą przez 1 minutę. Po chwili usuń z wody, obierz ze skórki, przetnij wzdłuż na pół i usuń...Więcej »
Ziołowy kurczak z rożna

Do tego przepisu można użyć swojej ulubionej mieszanki przypraw. Można ją wykorzystać do dodania smaku oraz jako suchą marynatę wcieraną w kurczaka. My dla naszego przepisu wykorzystaliśmy grubszą sól (sól koszerna), brązowy cukier, kminek, kolendrę i ostrą paprykę. Polecamy wykorzystanie do tego przepisu grilla z osobnym tylnym...Więcej »
Kurczak z rożna w meksykańskiej marynacie

Do marynaty :
1 łyżeczka chili w proszku
1 łyżka łagodnej papryki w proszku
1 łyżeczka suszonych liści oregano
szczypta mielonych goździków
¼ łyżeczki mielonego cynamonu
2 ząbki czosnku
3 łyżki octu jabłkowego
¼ szklanki soku pomarańczowego
Składniki:
1 duży kurczak
Przygotowanie:
Połączyć wszystkie składniki marynaty w dużym szklanym naczyniu,...Więcej »
Zdrowa alternatywa. Grillowany stek ze strusia

Mięso strusia uważane jest za doskonałą alternatywę dla większości rodzajów mięsa. Nie posiada ono śródmięśniowego tłuszczu , dlatego też jest dosyć chude. Mięso strusi wyhodowanych na farmach ma barwę ciemno-wiśniową. Zawiera bardzo mało tłuszczu oraz cholesterolu, a większość tłuszczów, jakie się w nim znajdują to nienasycone...Więcej »
Grillowany kurczak z cytryną i rozmarynem

Ten grillowany kurczak w cytrynowej marynacie wychodzi wspaniale za każdym razem. Idealnie pasuje podawany z grillowanymi ziemniakami.
Przygotowanie: 50 minut
Grillowanie: 6 minut
Czas całkowity: 56 minut
Składniki:
1/4 szklanki oliwy z oliwek extra virgin
1 łyżka musztardy Dijon
1 łyżka drobno...Więcej »