Przystawki
Notice: Undefined index: length in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 69
Notice: Undefined index: read_more in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 74
Notice: Undefined index: prev_text in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 80
Notice: Undefined index: next_text in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 86
Notice: Undefined index: cat in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 94
Notice: Undefined index: tag_slug in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 95
Notice: Undefined index: order_by in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 96
Notice: Undefined index: post_id in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 97
Notice: Undefined index: author in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 98
Notice: Undefined index: num in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 99
Notice: Undefined index: show_full_posts in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 101
Notice: Undefined index: hide_images in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 113
Notice: Undefined index: use_wp_excerpt in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 114
Notice: Undefined index: strip_html in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 115
Notice: Undefined index: hide_post_content in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 116
Notice: Undefined index: show_meta in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 117
Notice: Undefined index: hide_post_title in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 118
Notice: Undefined index: hide_read_more in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 119
Notice: Undefined index: create_para_tags in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 120
Notice: Undefined index: order in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 121
Notice: Undefined index: force_excerpt_image in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 122
Notice: Undefined index: force_image_height in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 123
Notice: Undefined index: force_image_width in /home/dynamicog/naruszcie/wp-content/plugins/posts-for-page/posts-for-page.php on line 124
Steki z serem pleśniowym jako przekąska

Ten pomysł/przepis ma zupełnie dwa oddzielne elementy. Pierwszy z nich stanowi stek. Stek zawsze kojarzy Nam się z dużym grubym kawałkiem wołowiny. A tu będziemy go potrzebować grillowany i cięty w poprzek włókien. Wystarczy wziąć kilka bagietek, przeciąć na pół...Więcej »
Placuszki Naan z grilla

Naan to tradycyjny indyjski płaski chleb. To co go wyróżnia spośród wielu typów płaskiego pieczywa to szeroka gama smaków którą możemy uzyskać przygotowując to pieczywo. Kiedy mamy już podstawę to jest dobry moment do eksperymentowania z tym chlebem. Spróbujcie natrzeć go mieszaniną oliwy...Więcej »
Grillowanie pizzy – podstawowy przepis na ciasto i metoda grillowania

Wierzcie lub nie, ale grill jest najlepszym urządzeniem, w którym można zrobić pizze. Wysokie temperatury uzyskiwane w grillach gazowych i suche powietrze to idealne warunki do wypieku pieczywa. Polecamy podstawowy przepis na ciasto na pizze, który pozwoli odkryć zupełnie nowy wymiar grillowania.
Grillowanie i wędzenie z jajem! Wędzone lub grillowane jaja na Wielkanoc

Wielkimi krokami zbliżają się Święta Wielkanocne. Warto w tym okresie pamiętać, że jaja mają religijną symbolikę i znaczenie. Mogą również w te święta spektakularnie smakować wędzone lub grillowane. Na
uwagę zasługuje również fakt, że...Więcej »
Grillowane czekoladowe ciasteczka na desce cedrowej

Wilgotne,lekko chrupiące,mocno czekoladowe. Brownie w formie ciasteczek to rewelacyjny pomysł na pyszny deser z grilla. Do przygotowania tych wyjątkowych ciasteczek wystarczy się posłużyć ulubionym przepisem na Brownie. Z tą różnicą, że wypieczemy je w naszym grillu i na desce cedrowej zamiast blaszki.
Śniadanie z grilla to świetny sposób na rozpoczęcia dnia. A te faszerowane papryki z serem, jajkiem i szczypiorkiem są absolutnie pyszne. Świeże duże papryki smakują najlepiej.
Składniki:
-
5 jajek
-
Proste pomysły czasami smakują najlepiej. Grillowane cytrusy mogą być doskonałym składnikiem wielu wspaniałych i orzeźwiających napojów na upalne lato. Do tworzenia wspaniałych i orzeźwiających letnich napojów wykorzystujcie również inne owoce z grilla
Jeśli chodzi o cytryny doskonale wiemy, że poprzez...Więcej »
Wyjątkowe śniadanie z grilla – tosty grillowane na desce cedrowej

Podchodźmy śmiało do tematu grillowania. Przygotujmy śniadanie na desce cedrowej. Grzanki wypełnione jajkiem i dodatkiem sera cheddar to idealne danie na rozpoczęcie dnia.
Czas przygotowanie: 15 minut, czas grillowania: 20 minut
Składniki:
Pesto – tajny składnik do grillowanych warzyw

Pesto z bazylią i orzechami włoskimi
Składniki:
-
4 szklanki świeżych liści bazylii
-
1 szklanka oliwy z oliwek extra virgin
-
4 łyżki rozdrobnionych orzechów włoskich, sprażonych na...Więcej »
Najprostsza i najlepsza pizza z grilla

na ciasto:
-
500g mąki
-
1 łyżeczka soli
-
30g świeżych drożdży
-
2 łyżki oliwy z oliwek
-
-
1 główka czosnku
-
12 średniej wielkości pomidorów przeciętych na pół
-
sól i pieprz, do smaku
-
½ szklanki oliwy z oliwek
-
½ szklanki...Więcej »
-
Palenie kawy na grillu

Kultura picia kawy w Polsce rozwija się bardzo szybko. Również częściej sięgamy po kawę wypaloną osobiście zamiast tradycyjnie przygotowanej porannej kawy, która tak naprawdę w zapachu przypomina nieco prawdziwą kawę. Z wypalaniem przez Nas niewielkich ilości ziaren surowej kawy jest jak z przygotowywaniem domowych...Więcej »
Grillowane szaszłyki z mango, podawane z łososiem w wiśniowej glazurze z sosem sriracha

Wyjątkowe połączenie składników występujące w tym przepisie sprawia, że bardzo często do niego wracamy. Szczególnie gdy potrzebujemy dania na szybko i tylko dla kilku osób.
Składniki:
1 czerwona cebula
Grillowanie na słodko – kremowe jabłka z grilla z cukierkami Werthers's Original

Rewelacyjny pomysł na podanie czegoś słodkiego z grilla. Dodatek klasycznych śmietankowych cukierków Werthers’s Original nadaje tej przystawce dodatkowego smaku. Te jabłka z grilla będą smakowały nadzwyczajnie tak jak nadzwyczajne są stworzone w Niemczech według tradycyjnej receptury cukierki Werthers’s Original.
Świetny pomysł na wyjątkową przekąskę na długie jesienne i zimowe wieczory. Połączenie grillowanego sera z sosem śliwkowym nadaje tej przekąsce wyjątkowo rozgrzewającego charakteru.
składniki: 1 ser camembert 2 łyżki...Więcej »
Greckie smaki na twoim grillu: Grillowanie sera Halloumi, porady, wskazówki, przepisy

W Polsce serem który najczęściej trafia na ruszt jest oscypek. My do grillowania, smażenia i pieczenia polecamy cypryjski ser Halloumi. Prawdziwym powodem aby wypróbować właśnie ten ser z grilla jest jego wyśmienity smak. W smaku Halloumi przypomina trochę mozzarellę. Ser ten podczas obróbki cieplnej...Więcej »
Przystawka: pieczywo czosnkowe z limonką i kolendrą

Łatwe do przygotowania i równie smaczne pieczywo czosnkowe z grilla może być serwowane praktycznie przy każdej okazji. Świetnie pasuje podawane do zup i sałatek.
Składniki:
1 duży bochenek chleba francuskiego
Pomysł na grillowany ser Brie z jabłkami na desce cedrowej

Przygotowanie przekąski zajmuje kilkanaście minut, wystarczy umieścić ser Brie na namoczonych deskach cedrowych i grillować np. z jabłkami.
Składniki:
1 ser Brie
1 duże jabłko pokrojone w cienkie...Więcej »
Grillowana kapusta z jabłkami

Tak, można umieścić kapustę z jabłkami na ruszt i grillować – dlaczego nie?!. Kapusta z jabłkami pokryta roztopionym serem to nisko tłuszczowe danie z grilla. Jeśli lubisz pieczone jabłka, pokochasz te z grilla z kapustą i serem.
składniki:...Więcej »
Camembert z grilla

Doskonałym urozmaiceniem grillowego menu są sery. Mogą być one wspaniałym dodatkiem do grillowanych potraw albo występować jako danie główne. Jednym z najbardziej popularnych serów z grilla jest Camembert. Grillowany smakuje wyśmienicie, zwłaszcza z dodatkiem żurawiny. Wszyscy chyba znamy wersję grillowania tego sera w której...Więcej »
Pizza z grilla - Kilka praktycznych wskazówek do przygotowania pizzy na grillu i przepis

Dziś miecz Polska-Niemcy a więc mamy wspaniałą okazję do spotkania z przyjaciółmi. W związku z czym proponujemy przygotować wam pyszną pizze z tej okazji na grillu. Pizza z grilla jest szybka, prosta i smaczna.
Kilka praktycznych wskazówek do...Więcej »
Gruszka z grilla

Rewelacyjna popołudniowa przekąska z grilla
Składniki:
Kilka prawie dojrzałych gruszek
½ cytryny
1 serek twaróg, może być wiejski
szczypiorek
Jesienne grillowanie ciąg dalszy – w roli głównej dynia

Dobrym sposobem aby uczcić jesień jest wykorzystanie najbardziej charakterystycznego i standardowego produktu z tego okresu czyli dyni.
Dynia z grilla w przyprawach
Grillowana w przyprawach dynia to coś lepszego niż ciasto a...Więcej »
Grillowany na desce cedrowej ser Brie z owocami

Grillowanie na drewnianej desce jest wspaniałym pomysłem, który pozwala nam przygotowywać delikatne potrawy na ruszcie. Grillowanie tą metodą polega na umieszczeniu żywności na namoczonej (np. w wodzie) drewnianej desce, którą następnie umieszcza się bezpośrednio na ruszcie. Spodnia strona deski zaczyna się tlić i dymny...Więcej »
3 pomysły na prostą i pyszną pizzę z grilla

porcja dla 6 osób – czas przygotowania 0:05
1 podkład do pizza
1 szklanka bruschetty
½ szklanki startego sera asiago lub...Więcej »
Grillowany ananas z rumem

Polecamy przepis na pysznego grillowanego ananasa z rumem. Alternatywnie do tego przepisu można wykorzystać Whiskey.
Składniki:
1 dojrzały ananas
85 g masła
55 g...Więcej »
Grillowany bakłażan

Grillowany bakłażan jest idealny jako przekąska, przystawka lub wegetariańskie danie główne.
Składniki:
1 łyżka oliwy z oliwek
1 rozgnieciony ząbek czosnku
Bakłażany powinno się grillować nie obierane około 6-8 minut z każdej strony w zależności od grubości plastrów. Składniki: 2 duże bakłażany 1/4 szklanki oleju roślinnego 3/4 szklanki tartego parmezanu Do sosu pomidorowego: 1 łyżka oliwy z oliwek 2 ząbki drobno zmielonego czosnku 1/2 ugotowanej cebuli drobno posiekanej 1/2 łyżeczki płatków czerwonej papryki chili 200 gram włoskiej pasty pomidorowej 1 łyżeczka...Więcej »
Grillowane szparagi z szynką parmeńską

Pyszny i prosty sposób na wiosenną przystawkę z grilla.
Składniki:
2 kg szparagów
1 łyżka oliwy z oliwek
12-15 plasterków szynki parmeńskiej
2 łyżki octu balsamicznego
sól
świeżo zmielony pieprz
Przygotowanie:
Rozgrzewać grilla przez 10 minut w średniej temperaturze. W międzyczasie przygotować szparagi przez dokładne opłukanie ich w zimnej wodzie. Odłamać końcówki szparagów. Szparagi namoczyć w...Więcej »
Śródziemnomorska Pizza z grilla

Przepis dla 4 osób – Czas przygotowania 0:20
Składniki:
1 cienki podkład do pizzy, kupiony w sklepie
1 pierś z kurczaka bez kości
200g sera feta
Oliwki Kalamata – bez pestek
Suszone pomidory
Czerwona cebula
Świeża bazylia
3 łyżki oliwy z oliwek
3 łyżki octu balsamicznego
Posiekany czosnek
Przygotowanie:
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać...Więcej »
Ogniste Burgery Wołowe

Większość z nas w dzisiejszych czasach zwraca uwagę na ilość spożywanego tłuszczu, ale w przypadku hamburgerów, troszkę tłustsze mięso daje wilgotniejszą potrawę. Mielony udziec czy ligawa mają tendencje do wysychania, aczkolwiek, soczysty pomidor mógłby zrekompensować straty zdrowszego wyboru!
Metoda: Grillowanie bezpośrednie
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki:
1 kg chudej,...Więcej »
Kanapki z grilla Caprese

Jeśli kochasz maślane pieczywo czosnkowe i kanapki caprese to nie szukaj dalej innego przepisu na pyszną przystawkę. Ten chleb z grilla to pyszny poczęstunek na każdy dzień i doskonała przystawka w czasie większości spotkań.
Czas przygotowania: 12 minut
Czas grillowania: 17 minut
Całkowity czas: 29 minut
Wydajność: 16 porcji
Składniki:
- 2 duże...Więcej »