Niewiele rzeczy z grilla jest bardziej satysfakcjonujące niż grillowanie deserów.
Składniki:
-
1 dojrzały ananas
-
2 duże jajka
-
¼ łyżeczki mielonych goździków
-
1 szklanka brązowego cukru
-
1 łyżeczka cynamonu
Przygotowanie:
Ananasa obrać, wyciąć rdzeń i pokroić na 1 ½ cm plastry. Do małej miski wybić jajka i wymieszać/roztrzepać z cynamonem i goździkami. Plastry ananasa namoczyć z każdej strony w mieszaninie jajek i obtoczyć w brązowym cukrze. Tak przygotowane plastry ananasa grillujemy około 5 minut z każdej strony na średnio rozgrzanym ruszcie. Tak przygotowanego ananasa polecamy podawać z lodami waniliowymi albo kokosowymi.
Tagi: ananas z grilla, deser z grilla, grillowanie ananasa, grillowany ananas