Te grillowane piersi z kurczaka mają wspaniały słodki smak. Mogą być rewelacyjnym składnikiem sałatek i kanapek.
Składniki:
6 piersi z kurczaka
½ szklanki syropu klonowego
¼ szklanki oleju z orzeszków ziemnych
2 łyżki musztardy Dijon
2 łyżki octu balsamicznego
½ łyżeczki soli
¼ łyżeczki czarnego pieprzu
Przygotowanie:
Wszystkie składniki oprócz piesi połączyć w misce. W szklanym naczyniu wyłożyć piersi z kurczaka, zalać przygotowaną marynatą. Marynować w lodówce przez 30 minut. Grilla rozgrzewamy do średnio wysokiej temperatury. Piersi wyciągamy z marynaty i wykładamy na rozgrzanym ruszcie grilla. Grillujemy je około 6-8 minut w zależności od ich grubości. Piersi po grillowaniu odstawiamy na chwilę , pozwalamy im „odpocząć” i dopiero wtedy serwujemy.
Tagi: grillowane piersi z kurczaka, piersi z kurczaka, słodkie klonowe piersi z kurczaka