Pamiętajmy, że grill może służyć na świeżym powietrzu jako piekarnik. Jest to szczególnie przydatne podczas nieprzewidzianego braku prądu, gdy przybycie naszych gości jest bliskie! Grillowanie nie musi być standardowe, wykorzystuj wszystkie funkcje swojego grilla i udoskonalaj swoje doświadczenia z grillowaniem.
Składniki na 16 bułek:
500 g mąki
250 ml mleka
1 jajko
1 kostka drożdży
80 g cukru
70 g masła
½ łyżeczki soli
120 g drobnych kawałków mlecznej czekolady
1 żółtko
Przygotowanie:
Podgrzać lekko mleko, wkruszyć drożdże dodać 4 łyżki mąki i dobrze wymieszać. Dodać szczyptę cukru i pozostawić pod ręcznikiem do wyrośnięcia na około 30 minut. Dodać pozostałem składniki i zagnieść dobrze ciasto i odstawić ponownie na 30 minut do wyrośnięcia. Uformować bułeczki, używając pędzelka silikonowego posmarować je z wierzchu żółtkiem i piec w grillu w temperaturze około 220 ° C przez 10-15 minut.
Wskazówka: Do pieczenia w grillu ciast i bułek polecamy używać Kamienie do wypieku pizzy.
Tagi: dania z grilla na słodko, deser z grilla, na słodko, słodkie bułeczki z grilla